L'eurodiputada exiliada Clara Ponsatí ha fet arribar un missatge de suport al col·lectiu Meridiana Resisteix amb motiu dels seus 1000 dies de mobilitzacions diàries a Barcelona per la independència de Catalunya. L'exconsellera d'Educació va fer arribar una nota de veu als centenars d'independentistes que es van concentrar ahir divendres a la Meridiana per celebrar la fita i encoratjar-los en la seva protesta. En l'àudio, que va sonar durant la concentració, Ponsatí els reafirma en la seva voluntat de manifestar-se "sí que serveix" i envia el missatge correcte: "Que no ens conformem amb la injustícia i que no estem disposats a cedir". En aquest sentit, l'eurodiputada fa una crida a la resistència i la no rendició i posa d'exemple la importància de mobilitzacions massives, com les d'Urquinaona, i "la nostra capacitat de disrupció".

"Recordeu les protestes d'Urquinaona?"

"De vegades hi ha accions que sembla que no donin fruit, i això ens fa sentir-nos sols", reconeix Clara Ponsatí al principi del missatge de suport a Meridiana Resisteix, per després rebutjar que "els qui es fan passar per raonables" diguin "que mobilitzar-se no serveix de res, que és perdre el temps". L'eurodiputada assenyala com a principals beneficiaris de la desmobilització els "dirigents polítics que volen calma per poder negociar les seves coses amb discreció", i més concretament "el govern Sánchez", que va poder donar el conflicte per tancat quan va aconseguir "ofegar" les protestes massives d'Urquinaona. "També deien que no servien per res", recorda. És per això que Ponsatí confia en el poder de Meridiana Resisteix: "Protestar com ho feu vosaltres a la Meridiana, per deixar clar que no ens conformem amb la injustícia i que no estem disposats a cedir, sí que serveix. Tant se val si els que volen posar preu a la seva rendició ens diuen que som poc raonables", etziba.

"Resistir dona fruits"

"Resistir dona fruits", assegura Ponsatí en el missatge des de l'exili. "En dona, perquè assenyala que les nostres conviccions no estan a la venda", afirma, i es dirigeix directament a Meridiana Resisteix: "Vosaltres heu resistit 1000 dies. 1000 dies deixant clar que no voleu pacificar el conflicte, que dieu no a la rendició i que dieu no a la compravenda de voluntats". "La vostra resistència demostra que la nostra capacitat de disrupció i la nostra esperança és més gran que el que ens volen fer creure". "1000 dies!", exclama Ponsatí, "1000 dies de resistència, 1000 dies de conviccions, 1000 dies de llibertat", celebra. "Amics de la meridiana resisteix: els raonables sou vosaltres. Moltes gràcies, visca Catalunya lliure", conclou.