Centenars d'independentistes han tornat a tallar aquest divendres la Meridiana de Barcelona, per reclamar la implantació de la declaració d'independència, coincidint amb els 1.000 dies seguits de mobilització en aquest punt. Si bé des de fa mesos els concentrats compleixen la prohibició dictada per la Conselleria d'Interior de tallar el trànsit, i llegeixen textos a la vorera, avui s'ha registrat una forta afluència de manifestants que ha permès ocupar tota la calçada. 

La convocatòria de l'acte, organitzat per Meridiana Decideix, ha carregat contra el govern de Pere Aragonès. “L’actual govern i la conselleria d’Interior són uns covards: no fan més que obeir les directrius dels colonitzadors espanyols. Tot per un grapat de vots”, indica. Alguns dels manifestants portaven una pancarta amb el lema "Prou repressió" i també n'hi havia una altra amb el retrat de Carles Puigdemont i el text "el nostre president".

Precisament el president a l'exili ha enviat avui un missatge a Meridiana Decideix, on ha mostrat el seu "profund agraïment" als manifestants amb motiu dels mil dies concentrant-se a l'avinguda barcelonina. "He d'agrair-vos la vostra capacitat de resistència en tota mena de circumstàncies d'aquests mil dies. Heu posat el vostre gra de sorra perquè la situació d'injustícia es reverteixi", ha indicat.  

Durant l'acte, en un parlament davant els manifestants, el vicepresident de l'ANC, Jordi Pesarrodona, ha felicitat Meridiana Decideix la seva mobilització contínua i ha reivindicat el tall del carrer. "Aquí és on hem de ser, al carrer! Ens van dir que no podíem tallar la Meridiana i ho hem tornat a fer!", ha cridat molt satisfet. La concentració s'ha celebrat davant una forta presència dels Mossos, però no s'han produït incidents.

La concentració de Meridiana Decideix s'ha celebrat cada dia, amb l'única excepció de les setmanes més restrictives de la pandèmia de la covid, quan no es permetia ni tan sols sortir al carrer.