El constitucionalisme ha decidit ara fer de Vic un camp de batalla. El PP i Ciutadans van anar la setmana passada a la capital osonenca per carregar contra el català i exigir el compliment de la sentència que imposa el 25% del castellà a les aules. Els del partit taronja, malgrat que ho van intentar, no van aconseguir la imatge de crispació que esperaven, i es van quedar sols a la plaça Major, on van passar desapercebuts. Ho van fer també per protestar contra la decisió de l'Ajuntament de no permetre posar una carpa a la ciutat d'acord amb l'ordenança municipal de convivència ciutadana, que regula l'ús de la via pública. Ara els taronges han anunciat que hi tornaran diumenge acompanyats de l'Entitat Escuela de Todos, que busca acabar amb la immersió lingüística.

Carrizosa ho ha anunciat en declaracions als mitjans des de la Plaça del Rei de Barcelona: "Serem amb una carpa a Vic aquest diumenge", i ha anunciat que Ciutadans compta amb una resolució del jutjat del contenciós-administratiu número 15 de Barcelona, davant el qual va presentar una reclamació per la denegació de l'Ajuntament de Vic, que els avala de forma "cautelaríssima" poder instal·lar aquesta carpa.

Resolució judicial

"Com que tenim una resolució que ens empara, anirem allà a parlar amb els veïns de Vic, a interessar-nos pels seus problemes i a difondre una ideologia pacífica, que tot Catalunya està millor en la pertinença a una Espanya forta i una Europa unida", ha asseverat, i ha explicat que aquest jutjat va concedir, en mesures cautelaríssimes, el dret a posar la carpa a Vic al lloc que havien sol·licitat.

De fet, ha relatat que ahir mateix es va produir una vista en aquest jutjat, per confirmar aquestes mesures, i que l'Ajuntament de Vic "s'hi va personar per mitjà del seu secretari, que va fer una al·legació de 14 línies". Segons Carrizosa, aquesta al·legació del consistori defensava que com que la major part de població de Vic no està d'acord amb les idees dels taronges, això podia produir pertorbacions de l'ordre públic i no se'ls concedia el dret.

El líder de la formació taronja al Parlament ha carregat en tot cas contra l'Ajuntament de Vic, al qual ha titllat de "censor de les llibertats públiques", i ha anunciat que el seu partit també acudirà a donar suport a la concentració de la plataforma Escuela de Todos.

Jocs Olímpics d'Hivern

Tot plegat ho ha dit Carrizosa en una compareixença al costat del líder de Cs a Aragó, Daniel Pérez, des d'on han demanat al president Pere Aragonès que resolgui les desavinences amb el president d'Aragó, Javier Lambán, per la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern, després que s'hagi cancel·lat la reunió entre tots dos. Carrizosa ha acusat Aragonès de "provocar" que el president d'Aragó no hagi volgut venir, i ha carregat contra la "prepotència i els constants menyspreus" de Catalunya cap a Aragó. 

Així mateix, ha demanat a Aragonès que treballi per a celebrar uns Jocs d'Hivern en igualtat amb Aragó, ja que "el Comitè Olímpic espanyol, el Govern i la Comunitat d'Aragó estan obstinats que tiri endavant, i només l'actitud de la Generalitat és la que està provocant aquests desacords".

 

Per la seva part, Daniel Pérez ha mostrat el seu desig que la candidatura conjunta entre Catalunya i Aragó tiri endavant. Pérez ha defensat que Aragó continuarà endavant amb la candidatura per als Jocs d'Hivern i que la comarca del Vall d'Aran també s'ha mostrat favorable a fer-ho, i després de ser preguntat si està sobre la taula una candidatura entre Aragó i el Vall d'Aran, ha dit que "qualsevol opció es podria estudiar".