Cs ha intentat celebrar un acte d'estil provocador a favor del castellà a Vic però s'han quedat sols, entre la indiferència dels veïns. A diferència d'altres ocasions, com quan han acudit a la capital d'Osona delegacions del partit ultra Vox, en aquest cas no s'ha produït cap incident i la tònica ha estat que han passat desapercebuts. Els membres de Ciutadans, encapçalats per Carlos Carrizosa, s'han limitat posar una carpa i a fer una declaració periodística. S'hi han estat mitja hora i han marxat. Volien protestar contra la decisió de l'Ajuntament de no permetre una carpa de l'entitat autodenominada Escuela de Todos, una plataforma espanyolista que reuneix 14 associacions que volen obligar al compliment del 25% d'hores en castellà a Catalunya i posar fi a la immersió lingüística, en el marc de la decisió del Tribunal Suprem d'imposar aquesta mesura a les aules catalanes. L'entitat va registrar una sol·licitud a l'Ajuntament per posar una carpa el 30 de gener de 10 a 14 hores al carrer Bisbe Strauch. L'Ajuntament de Vic, encapçalat per l'alcaldessa Anna Erra, ha denegat aquesta petició d'acord amb l'article 96.3 de l'ordenança municipal de bon govern, civisme, costums i convivència ciutadana, que regula l'ús de la via pública i que estableix que l'autoritat municipal pot autoritzar o denegar aquesta mena d'actes.

Carrizosa ha anunciat que presentaran un contenciós administratiu contra l'Ajuntament de Vic per haver prohibit instal·lar la carpa contra la immersió i també una del seu partit. "Sembla que se'ns apliqui la llei de ganduls i malfactors", ha apuntat. "Aquest és un dret que tenim tots els partits en democràcia", ha defensat, i ha afegit "que hi hagi ajuntaments que ens deneguen a certs partits polítics posar carpes i és una cosa insòlita en una democràcia". De fet, ha dit que es tracta d'una acció "totalment il·legal". D'altra banda, Carrizosa també ha volgut denunciar que "cap dels 50 ajuntaments de la comarca d'Osona té la bandera espanyola onejant al balcó". Assegura que es tracta d'un fet "indignant" i ha dit que, fins i tot, "no oneja en dos ajuntaments governats pel PSC: el de Centelles i les Masies de Voltregà".

 

Coincidint amb el risc de desaparició que té el partit, Carrizosa ha intensificat en les darreres setmanes els seus atacs a l'escola catalana, amb un estil hiperbòlic. En una atenció als mitjans el cap de setmana, Carrizosa va avisar a mestres i directors d'escoles i instituts que si incompleixen la sentència del 25% de castellà poden ser inhabilitats i quedar-se sense feina: "Hem d'advertir i recordar als funcionaris públics, també als directors d'institut, que es deuen al compliment de les lleis. No hi hauria prou llistes independentistes per a tots els que es quedin sense feina per incomplir la sentència si són inhabilitats", va amenaçar. Així mateix va advertir que promouran accions penals contra els responsables d'Educació que demanen als docents que no apliquin el 25%. L'entitat que vehicula aquesta reivindicació, Escuela de Todos, aixopluga associacions com Societat Civil Catalana, S'ha Acabat, o Impulso Ciudadano.