Mentre avui al matí diputats de Ciutadans passegen per Vic per protestar contra la decisió de l'Ajuntament d'impedir unes carpes informatives a l'entitat contra la immersió lingüística Escuela de Todos anunciant contenciós administratiu contra el consistori d'Anna Erra, el PP ha explicat que portaran la institució a la Fiscalía. Va ser el 28 de desembre passat quan el PP va sol·licitar a l'Ajuntament una autorització per ocupar la via pública a través de la instal·lació d'una parada informativa a la Plaça Major per al dissabte 22 de gener. Uns dies més tard el consistori va emetre una resolució en què denegava aquest permís emparant-se en un article de l'ordenança municipal de bon govern, civisme, bones costums i convivència ciutadana. En concret, aquesta ordenança assenyala que no s'autoritzarà cap llicència per activitats que vagin en contra "de la moral, les bones costums ciutadanes, o l'ordre públic".

El PP creu que aquesta decisió pot concórrer en un delicte de prevaricació administrativa i, per això, ha denunciat el cas davant de la Fiscalia. També consideren que els fets poden constituir una "vulneració del principi de pluralisme polític" i del dret a la participació política. En aquest sentit, en un comunicat, han titllat la decisió de l'Ajuntament com arbitrària. Precisament arran d'aquest enrenou els populars van anunciar l'altre dia que malgrat no poder instal·lar la carpa visitaran la ciutat, i el seu líder, Alejandro Fernández, va comparar la decisió amb l'època franquista: "Tant parlar de franquisme, que se'ls hi ha enganxat. Doncs carpa no posarem, però dissabte a Vic anirem", va posar en una publicació a Twitter. En una altra piulada, el partit ha convocat per demà a la plaça Major de Vic. 

 

Ciutadans també

L'Ajuntament de Vic ha fet servir el mateix article de l'ordenança per denegar també una parada informativa a Ciutadans, que van demanar per cobrir a l'entitat Escuela de Todos. L'alcaldessa Anna Erra va confirmar que se'ls hi ha prohibit perquè "sempre que sigui possible, no els ajudarem ni els facilitarem anar contra la nostra llengua ni l'escola catalana". Erra creu que hi ha un rerefons polític que vol provocar odi i enfrontament a les escoles, i defensa que el sistema actual ajuda a la integració i a la cohesió social.

És per protestar contra això que avui el partit taronja s'ha passejat per la ciutat. Fa uns dies el partit taronja va denunciar des del faristol del Parlament la decisió de l'Ajuntament, al qual va acusar de tenir un caràcter "totalitari i antidemocràtic". El diputat Nacho Martín Blanco va anunciar en aquella roda de premsa que anirien a Vic per donar suport i reivindicar el dret de la ciutadania a manifestar la seva opinió i exigir a l'administració pública que apliqui el 25% d'hores lectives en castellà. També la diputada Anna Grau va publicar a les xarxes socials que "plantaran cara" a Erra.  Així doncs, avui al matí, han passejat per la ciutat.

unnamed

 

Des de la plaça Major de Vic Carrizosa ha anunciat que presentaran un contenciós administratiu contra l'Ajuntament, i ha criticat que la decisió del consistori és insòlita en una democràcia: "Sembla que se'ns apliqui la llei de ganduls i malfactors". Per això, el partit ha volgut fer un acte polític aquest divendres per demostrar que tenen dret a ser allà. 

 

Escuela de Todos: contra la immersió

L'associació Escuela de Todos aixopluga associacions com Societat Civil Catalana, S'ha Acabat, o Impulso Ciudadano. El motiu de la seva unió és per aconseguir que tots els centres educatius imparteixin un mínim de 25% d'hores en castellà: "Davant de l'anunciada desobediència de la Generalitat i la inacció del Govern d'Espanya, només els ciutadans podem aconseguir la fi de la immersió lingüística". En el seu manifest expressen que la immersió lingüística no funciona i que no és un model pedagògic d'èxit "motiu pel qual no s'aplica a cap altre lloc del món".