Els dubtes expressats per la consellera de Presidència, Meritxell Budó, i el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, sobre si finalment es podran fer les eleccions catalanes el pròxim 14 de febrer del 2021 segueixen portant cua. Tant és així que aquest dimarts, Ciutadans, el PSC i els comuns han tornat a demanar al Govern que deixi "d'especular" sobre la data electoral.

El líder de Cs a Catalunya i líder de l'oposició, Carlos Carrizosa, ha reclamat "consens" a l'hora de prendre mesures que poguessin modificar la data electoral. També ha assegurat que si hi ha un canvi de data ha de ser amb el "vistiplau de la Junta Electoral" i no atenent a "les enquestes".

Pel que fa a possibles alternatives a l'hora de votar, Carrizosa ha descartat donar suport al vot electrònic o a modificar la normativa electoral com ha proposat el Síndic de Greuges. "Em semblaria un frau", ha dit, ja que Catalunya no ha aconseguit aprovar cap llei electoral pròpia en 40 anys i es regeix per la llei orgànica estatal. En canvi, sí que ha avalat "que s'acordin mesures per facilitar el vot en temps de pandèmia", com reforçant el vot per correu.

Per la seva banda, el diputat del PSC Ferran Pedret ha criticat "les especulacions" del Govern sobre aquest tema afirmant que "no aporten res", sinó que l'únic que generen és desconfiança. També ha recordat que el líder de la seva formació, Miquel Iceta, va enviar una carta al vicepresident Pere Aragonès per posar-se a la seva disposició a l'hora de poder garantir les eleccions.

De fet, ahir mateix la número dos dels socialistes, Eva Granados, ja va demanar a Aragonès que es posicionés sobre la data electoral, ja que fins ara no s'ha pronunciat. "Sembla que aquest tema també seria motiu de discrepàncies entre els socis de Govern", ha insinuat Pedret.

Per últim, la diputada dels comuns Susana Segovia també ha criticat els dubtes del Govern i ha rebutjat un ajornament electoral. "El Govern ha de posar tots els recursos necessaris perquè es garanteixi el vot. Tenim temps de sobra i l'Executiu ha de treballar per garantir les eleccions", ha instat. També ha reclamat que es convoqui els grups parlamentaris "perquè puguem fer les nostres aportacions".

 

Imatge principal: Diverses persones voten a les eleccions de Galícia celebrades el passat 12 de juliol, en plena pandèmia de la Covid-19 / Efe