El grup municipal de Ciutadans (Cs) denunciarà l’alcalde de Reus, Carles Pellicer (PDeCAT), al jutjat contenciós administratiu per haver tornat a penjar una pancarta de Llibertat presos polítics a la façana consistorial, després que divendres fos assaltada per “militants i simpatitzants” del mateix partit i que van procedir a arrencar-la. La denúncia contra l'alcalde l'ha anunciat aquest dimarts el mateix portaveu municipal de Cs, Juan Carlos Sánchez.

La formació unionista vol que el jutge determini si l’acció de l’alcalde contravé la resolució del TSJC que insta a garantir la neutralitat dels espais públics. A banda, Ciutadans també estudia denunciar Pellicer per prevaricació, segons va explicar aquest dilluns el seu portaveu parlamentari, Carles Carrizosa.

Polèmica per les actuacions de Ciutadans

Cal recordar que, després de l’acció de divendres, Pellicer va anunciar que presentaria una doble denúncia contra “l’escamot” unionista que va assaltar el consistori: una per defensar la institució i, l’altra, per amenaces i injúries contra la seva persona. Aquest dilluns, el portaveu de Cs ha defensat que divendres “no va haver-hi cap tipus de violència” i que ells "no han trencat la convivència".

El dissabte la presidenta provincial de VOX Tarragona, Isabel Lázaro, va mostrar la seva "solidaritat i suport cap als simpatitzants de Ciutadans" que van protagonitzar els fets assaltant l'Ajuntament del municipi.