Ciutadans (Cs) ha assaltat aquest divendres l'ajuntament de Reus i ha retirat la pancarta pels presos polítics. Segons una nota distribuïda per la formació ho han fet per garantir la neutralitat en els espais públics. Hi han participat dos dels quatre regidors de la formació. 

La sostracció del cartell ha comportat la confrontació entre el grup unionista i persones que estaven aquest matí a la plaça del Mercadal. 

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha condemnat l'acció i ha tornat a penjar la pancarta al balcó del consistori. 

Per tot plegat, en una compareixença d'urgència, l'alcalde ha anunciat que presentarà dues denúncies als Mossos d'Esquadra, la primera d'elles per defensar la institució municipal i, la segona, per amenaces i injúries contra l'alcalde. "Ningú pot atacar la seu de la sobirania popular, si hi ha una pancarta a l'ajuntament és perquè la majoria dels representants de la sobirania popular ho han decidit", ha reblat Pellicer.

A més, ha carregat contra el grup municipal de Ciutadans i els ha responsabilitzat de provocar "fractura social i enfrontaments greus" entre la ciutadania. L'alcalde ha fet una crida a les autoritats i a la policia per vetllar per la convivència.