La presidenta provincial de VOX Tarragona, Isabel Lázaro, ha mostrat aquest dissabte "solidaritat i suport cap als simpatitzants de Ciutadans" que van assaltar divendres l'ajuntament de Reus i van retirar la pancarta pels presos polítics.

En un comunicat, Lázaro ha mostrat la seva "repulsa cap a l'equip de govern municipal per incomplir la llei", i el partit ha insistit en el rebuig de la politització de les institucions públiques per part dels independentistes.

També ha criticat els representants polítics de l'ajuntament i l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, per haver permès que "s'embrutessin els carrers de llaços grocs" i ha denunciat l'ús de la llibertat d'expressió per usar els espais públics per a fer peticions sobre els presos polítics i exiliats.

"El fet que tornés a posar la pancarta a tota velocitat i que culpi els constitucionalistes de voler-se carregar la convivència denota un cert grau de cinisme perquè ell ha permès que es col·loqués una estelada a la balconada de l'Ajuntament", ha asseverat.

VOC amb Ciutadans

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, va anunciar aquest divendres que presentarà dues denúncies contra el grup de persones que van assaltar l'Ajuntament —en el qual hi havia dos regidors de Cs— per retirar la pancarta dels presos polítics.

Pellicer va explicar que la primera denúncia serà per posar de manifest els fets que ha sofert l'Ajuntament, mentre que la segona serà per les amenaces rebudes com a alcalde, han informat fonts municipals a Europa Press.

A més, a escala institucional, el consistori presentarà una doble petició a la Comissió Informativa de Transparència perquè revisi l'actitud dels dos regidors del partit de Cs i de la treballadora del grup que també ha participat en l'acte.