"Marchena ha demostrat plena independència". Així ha sortit el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, en defensa del jutge Manuel Marchena, després que renunciés a la presidència del Consell General del Poder Judicial i el Tribunal Suprem. Carrizosa ha assegurat que el magistrat ha demostrat "dignitat enfront de la indignitat" del PP per vantar-se d'haver aconseguit el control del Suprem amb el pacte amb el PSOE.

En aquest sentit, ha defensat que "els nostres jutges estan molt per sobre de la vergonyosa actitud de la vella política" i ha volgut traslladar la seva "plena confiança i suport a la feina que porti a terme". Així, ha afirmat que no veu inconvenient que sigui el president de la sala que jutjarà el cas 1-O tot i la polèmica. 

 En la roda de premsa d'aquest dimarts. Carrizosa també ha lamentat els nous escorcolls de la Guàrdia Civil a set empreses de Barcelona, entre elles l'Autoritat Catalana de la Competència, en el marc de la investigació del cas 3%. Amb aquest pretext, el portaveu de Cs ha defensat que "els catalans hem esmorzat un dia més amb la història interminable del 3% de convergència" i que "no hi ha estelada suficientment gran per tapar la corrupció".

Per aquest motiu, també ha anunciat que demanarà la compareixença del director d'aquesta empresa i també del de Infraestructures.cat, l'antiga Gisa.