El judici al procés està a punt d'acabar i Ciutadans ja avisa que no en deixarà passar ni una al Govern. La portaveu de la formació al Parlament, Lorena Roldán, ha advertit estaran "vigilant" davant de qualsevol possible "irregularitat" en el tracte als presos polítics al seu retorn a presons catalanes després del judici del procés al Tribunal Suprem. 

En una entrevista amb Efe, Roldán ha alertat que el Govern de Quim Torra pot intentar forçar l'ordenament jurídic per afavorir els presos de JxCat i ERC -ara als centres penitenciaris madrilenys de Soto del Real i Alcalá Meco- quan siguin traslladats a Catalunya. 

Si els líders independentistes presos tornen presons catalanes, dependents de la conselleria de Justícia, Cs estarà "vigilant" i denunciarà qualsevol possible "irregularitat" o tracte de favor com ha succeït, ha dit Roldán, amb els permisos concedits a Oriol Pujol. 

Rebuig a les concentracions

Roldán ha denunciat, a més, que les concentracions que han convocat partits i entitats independentistes la setmana que ve coincidint amb el final del judici al procés són actes de "pressió" als jutges del Suprem i ha reclamat "respecte" a la feina dels magistrats. 

Així mateix, Roldán ha criticat la iniciativa de Torra d'iniciar una ronda de contactes amb partits i entitats sobiranistes per consensuar una resposta unitària davant una eventual sentència condemnatòria, ja que al seu entendre un dirigent polític ha de "respectar" les resolucions judicials. 

Roldán ha lamentat que el judici del procés al Tribunal Suprem sigui el que "marqui l'agenda política i parlamentària" de Catalunya, com ha succeït amb el ple del Parlament de la propera setmana, que ha estat endarrerit un dia per no coincidir amb el final del judici: "És trist i vergonyós que el Govern supediti els problemes dels catalans al que passa al Suprem", ha dit.