Cinc membres de la Plataforma Llibertat Pablo Hasel s'han encadenat aquest dimarts al migdia a l'entrada de la seu del PSC a Lleida per reclamar l'alliberament del raper lleidatà. També han llançat pintura que han tacat tota la façana. Amb aquestes accions, volen "assenyalar" el PSOE i Unidas Podemos "com a responsables de l'empresonament" de Hasel.

Així mateix, els activistes, que anaven amb caretes de Pablo Hasél, han criticat que aquestes dues formacions, des del govern espanyol, "no han derogat lleis repressives del Codi Penal com les injúries a la corona o l'enaltiment del terrorisme, tal com s'havien compromès". 

A la vegada, reclamen la posada en llibertat "immediata" dels dos empresonats pels aldarulls pro-Hasél a Lleida, després que la Caixa de Solidaritat abonés divendres cadascuna de les dues fiances de 10.000 euros.

pintades seu psc lleida - acn

Foto: ACN

"El fals govern del canvi és el responsable d'empresonar a un artista per denunciar totes les injustícies i barbaritats que vivim i patim sota aquest règim enemic de la democràcia", han denunciat. Des de la plataforma han reiterat que la pressió popular als carrers és la sortida per fer-los retrocedir i obligar-los a deixar Hasél en llibertat".

Diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana han acudit a la seu del PSC per supervisar la protesta. Cap a tres quarts de dues de la tarda, els joves encadenats han estat desallotjats per agents antiavalots dels Mossos.

 

Setmana de tensió a Lleida

Ara fa una setmana, els activistes pro-Hasél van assenyalar la seu dels socialistes a Balaguer amb pintura de colors i diverses pintades en què s'hi podia llegir "feixistes" i "llibertat Pablo Hasél". Però aquest no ha estat l'únic incident dels darrers dies. Fa cinc dies la plataforma que dona suport a l'artista va denunciar públicament una suposada agressió per part d'un agent de la Guàrdia Urbana a un dels seus membres. Van acusar l'agent de "desproporció" i "abús" en l'actuació policial" i van titllar la detenció d'"il·legal" pel fet d'haver-lo retingut i traslladat a comissaria.

Pintades a Tarragona

També han aparegut pintades a la seu del PSC a Tarragona. "PSOE i Podemos culpables", "Empresonats per explicar fets provats" i "Llibertat Hasél, amnistia" són els missatges que hi han deixat escrits.

hasel TUIT

 

Imatge principal: Cinc activistes pro-Hasél s'han encadenat a la seu del PSC de Lleida i han llançat diversos ous de pintura / Foto: ACN