Aquest diumenge passat, la seu del partit socialista de Balaguer va aparèixer amb pintura de colors i diverses pintades: la seu del PSC a la capital de la Noguera va ser assenyalada amb pintades on es pot llegir "feixistes" i "llibertat Pablo Hasél".

La plataforma de suport al raper empresonat ha reivindicat, avui dilluns, aquest atac a través de les xarxes. En una piulada, la plataforma Pablo Hasél Llibertat ha animat a "assenyalar els culpables de tanta repressió".

Crida a assenyalar els culpables

Els manifestants pro-Hasél amb aquesta acció posen en el punt de mira el partit socialista i la seva responsabilitat des del govern espanyol en la pèrdua de la llibertat d'expressió, una situació que han denunciat en les múltiples manifestacions que la plataforma ha convocat des de la detenció del raper.

L'últim dimecres també van fer una crida a assenyalar "els culpables" de l'empresonament d'Hasél. La Plataforma va tuitar una fotografia on es podia veure quatre ninots penjats del coll a un pont. "L'empresonament de Pablo Hasél té uns culpables: oligarques, polítics criminals, borbons, jutges, fiscals i cossos repressius", finalitzant-ho amb una crida a assenyalar els culpables. 

Hasel pont

Manifestació antisistema

Una de les plataformes que també ha mostrat el seu suport després de l'empresonament del raper, "ACABem la partida", ha convocat una manifestació a Jardinets de Gràcia al vespre d'aquest dilluns. La plataforma antisistema crida a sortir als carrers per demanar l'alliberament dels anarquistes encausats per la crema de la furgoneta de la Guàrdia Urbana de Barcelona, per la dissolució de la BRIMO i l'ARRO, la llibertat dels líders independentistes i d'Hasél.

Aquesta manifestació serà la que precedirà l'última que va coincidir amb el primer mes de l'empresonament del raper. L'última protesta va tenir molt poc seguiment amb un total d'uns 300 manifestants, segons la Guàrdia Urbana, i sense cap incident, després d'un més d'aldarulls que han fet tremolar el departament de l'interior i ha posat al centre del debat el sistema policial dels Mossos i els antiavalots.

 

ACAB

Balanç de detinguts

Durant la setmana més dura d'aldarulls per la llibertat de Pablo Hasél es van detenir més de 120 persones -durant la setmana de protestes per la sentència dels presos polítics se'n van detenir un total de 230- i durant les setmanes següents, per investigacions policials, s'han detingut un total de 142 persones relacionades, presumptament amb els aldarulls arreu del país. Els darrers, tres detinguts després d'una investigació de la Comissaria General d'Informació, aquest dijous a Vic, acusats de l'atac que va patir la comissaria dels Mossos el passat 16 de febrer.

Imatge principal: Foto de la seu del PSC de Balaguer pintada. - ACN