Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han tornat a l’acció aquest 11 de setembre. Així, aquesta tarda els CDR’s s’han citat a les 16 hores de la tarda a la plaça d'Urquinaona per baixar fins al Paral·lel, on té lloc la manifestació unitària de l’independentisme convocada per l’Assemblea Nacional Catalana.  A les 4 de la tarda, la gentada ha començat a baixar pel carrer Fontanella en direcció Plaça Catalunya, tot mostrant una pancarta que mostrava el missatge: “Ni un pas enrere, independència”. Una altra pancarta que s’ha pogut veure mostrava un missatge molt contundent: “Ens diuen excloents aquells que es renten el cul amb l’1 d’octubre i el mandat. No us hauríem de xiular, us hauríem d’esclafar”. 

🔴 Manifestació de l'11 de setembre 2022 a Barcelona: última hora de la Diada | DIRECTE

🟡 Diada 2022: Com serà? Tot el que se sap de la manifestació de l'11 de setembre

✊🏻 Manifestació de l'11 de setembre a Barcelona: recorregut de la Diada 2022

Un cop arribats a plaça Catalunya, els manifestants han baixat per la rambla de Catalunya. Mentre caminaven, sota la vigilància de l’helicòpter dels Mossos d’Esquadra, alguns manifestants han llançat petards i han cridat “Independència!”, “1-O ni oblit ni perdó!” i “Els carrers seran sempre nostres!”. 

A més d'estelades, alguns manifestants també onejaven banderes catalanes negres. Aquesta bandera té el seu origen en el bàndol austriacista català durant la guerra de Successió i el setge de Barcelona del 1714, com a senyal de no rendició i de lluita sense treva. La bandera, però, en comparació amb l'original, afegeix l'estel de cinc puntes de l'estelada i un sautor (creu) com el de bandera de Santa Eulàlia de Barcelona.

 

A la manifestació dels CDR’s també hi han assistit els membres del CDR acusats de pertinença a grup terrorista arran del muntatge policial de l’operació Judes del 23-S de 2019. Els manifestants, prop de 200, han cridat tota mena de consignes mentre baixaven des de la plaça d’Urquinaona fins al Paral·lel. De fet, també s’han pogut sentir crits de “Govern dimissió!”. 

Finalment, la manifestació dels CDR’s ha conclòs al passeig de Colom sense incidents.

La manifestació d'Arran transcorre sense incidents

Uns 300 joves, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, s'han manifestat aquest diumenge al matí al centre de Barcelona, convocats per Arran, l'organització juvenil vinculada a la CUP. Com cada 11 de setembre, els joves de l’esquerra independentista es troba al carrer Ferran de Barcelona per homenatjar el militant comunista Gustau Muñoz, assassinat d'un tret en una càrrega policial durant la Diada del 1978 i després es manifesta pels carrers de Barcelona. Aquesta Diada 2022 la manifestació d'Arran ha transcorregut sense incidents, però amb alguns moments de tensió.

Els moments més calents de la marxa d'Arran han estat a plaça Sant Jaume. Allà, els manifestants s'han situat enfront del Palau de la Generalitat i han llançat ous a la façana, han encès pots de fum i han sacsat les tanques que protegien la façana. Ara bé, els Mossos d’Esquadra no han hagut d’intervenir.