Uns 300 joves, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, s'han manifestat aquest diumenge al matí al centre de Barcelona, convocats per Arran, l'organització juvenil vinculada a la CUP. Com cada 11 de setembre, els joves de l’esquerra independentista es troba al carrer Ferran de Barcelona per homenatjar el militant comunista Gustau Muñoz, assassinat d'un tret en una càrrega policial durant la Diada del 1978 i després es manifesta pels carrers de Barcelona. Aquesta Diada 2022 la manifestació d'Arran ha transcorregut sense incidents, però amb alguns moments de tensió.

🔴 Manifestació de l'11 de setembre 2022 a Barcelona: última hora de la Diada | DIRECTE
 

🟡 Diada 2022: Com serà? Tot el que se sap de la manifestació de l'11 de setembre
 

✊🏻 Manifestació de l'11 de setembre a Barcelona: recorregut de la Diada 2022
 

Un cop han acabat els parlaments de l’homenatge, els joves d'Arran han iniciat una marxa amb una pancarta que lluïa el lema de "La lluita de la joventut. El futur del nostre poble". La primera parada de la marxa ha estat la plaça Sant Jaume. Allà, els manifestants s'han situat enfront del Palau de la Generalitat i han llançat ous a la façana, han encès pots de fum i han sacsat les tanques que protegien la façana. Ara bé, els Mossos d’Esquadra no han hagut d’intervenir.

Després, els joves s'han dirigit cap a Via Laietana, on s'han trobat amb un dispositiu d'antidisturbis que els ha impedit avançar cap a la seu de la Prefectura de la Policia Nacional. No hi ha hagut incidents amb els Mossos d'Esquadra, però sí que s’han viscut alguns moments de tensió. 

Aleshores, com que la corrua de gent no ha pogut avançar, la manifestació ha prosseguit contra direcció, per la mateixa Via Laietana en direcció el Born fins a arribar al Fossar de les Moreres. Arribats al Fossar de les Moreres, han encès més pots de fum i han cridat consignes com "ERC i JxCat, la paciència s'ha acabat". Diversos joves encaputxats també han cremat una bandera espanyola i una altra francesa, mentre d'altres manifestants corejaven el lema "Ni França, ni Espanya. Països Catalans"

En acabar, Arran ha dut a terme un acte polític al Mercat del Born.

L'ANC omple 240 autocars per a la manifestació de la Diada

Augmenta el nombre d'autocars de l'Assemblea Nacional Catalana per anar a la manifestació unitària de l'independentisme per la Diada. L'ANC ha informat que l'organització ja ha aconseguit omplir un total de 240 autocars per portar gent de tots els punts del territori fins a la manifestació unitària de l'independentisme que tindrà lloc a Barcelona amb motiu de la Diada 2022.

Tal com apunta l'ANC, es tracta d'una dada que convida a l'optimisme perquè l'any passat el total d'autocars que van aconseguir omplir va ser menor. L'any passat, l'ANC va donar la dada d'unes 400.000 persones per la manifestació de la Diada 2021. Així doncs, no es pot descartar la possibilitat que enguany la manifestació arribi també als 400.000 manifestants o els superi.