Els CDR s'han concentrat a diferents punts de la ciutat de Barcelona per anar fins al Palau de Congresos de Catalunya per protestar contra la presència de Felip VI per l'entrega dels Premis Princesa de Girona aquest dilluns. Ho seguim en directe aquí.

La intenció d'aquestes convocatòries tenen com a objectiu principal bloquejar la visita del Rei a la capital catalana. De fet, a través de les xarxes socials i canals de Telegram han fet una crida a portar pintura, globus, ous, fotos del Rei i cartells per empaperar

Durant la protesta, s'han pogut escoltar diverses consignes contra el Rei i a favor de la independència com ara "fora el Borbó", "independència" i "no passareu" a l'avinguda Diagonal.

A més a més, també han recomanat protegir-se tapant-se la cara, portant roba grisa o neutra i no anar sols. 

Els CDR però, no són els únics que han convocat la concentració d'aquesta tarda. També s'hi han sumat els joves de l'Acampada de plaça Universitat, i els partits JxCAT, ERC, CUP i l'organització juvenil Arran, que han anunciat que també hi seran.

La visita del rei espanyol a Barcelona després de la sentència del procés ha estat interpretada pels independentistes com “una provocació” i davant les convocatòries de rebuig, 24 hores abans de la visita oficial la Policia Nacional ha desplegat fortes mesures de seguretat a l'avinguda Diagonal de Barcelona. Aquest dissabte ja hi va haver una cassolada per esperar el Rei que es va allargar fins a quarts d'onze de la nit.