Cassolada contra Felip VI a l'avinguda Diagonal de Barcelona, que està tallada en els dos sentits. Convocades per un total de cinc col·lectius independentistes, unes dues-mil persones s'han concentrat a les portes de l'hotel Juan Carlos I -a l'alçada del Palau de Congressos de Catalunya-, on està previst, segons algunes fonts, que s'hi allotgi la família reial la vigília de l'entrega dels Premis Princesa de Girona

tall a la diagonal el nacional mireia comas

La visita del rei espanyol a Barcelona després de la sentència del procés ha estat interpretada pels independentistes com “una provocació” i davant les convocatòries de rebuig, 24 hores abans de la visita oficial la Policia Nacional ha desplegat fortes mesures de seguretat a l'avinguda Diagonal de Barcelona

La zona està totalment blindada: el tram lateral de la Diagonal està tallat amb tanques i envoltat de furgons dels Mossos d'Esquadra i un helicòpter policial sobrevola la zona.

desplegament policial acte felip vi el nacional mireia comas

Els manifetsants han cridat proclames contra el borbó i han mostrat estelades i pancartes antimonàrquiques. 

A la convocatòria s'hi ha personat el candidat de JxCat al Senat per Barcelona l'1-O, Roger Español.

Els agents de la policia espanyola han custodiat el Palau de Congressos durant tota la tarda, i s'ha multiplicat la vigilància als accessos a l'hotel. L’accés a la Diagonal està sent molt complicat des del migdia, ja que s'ha tancat des de l'extrem de la C-31.

També és impossible entrar a Barcelona per la B-23. Fins que no passin els monarques, no es restablirà el trànsit. Els Mossos desvien tota la circulació d’entrada a Barcelona per Esplugues. 

Els Mossos també han evacuat un grup monàrquic amb banderes espanyoles que havien quedat aïllades entre els CDR davant del Palau de Congressos sense incidents.

Prèviament, unes 500 persones han iniciat una marxa des de l’acampada de la plaça de la Universitat per unir-se a la protesta. Una columna dels joves acampats des de fa quatre dies s'ha incorporat a la protesta amb la pancarta 'La lluita de la joventut, el futur del nostre poble'. Alguns van equipats amb màrfegues i tendes per passar-hi la nit. 

Els CDR, Pícnic per la Repúblic, Arran, Anonymous Catalunya i la Generació 14-O, impulsors de l'acampada a la plaça de la Universitat, han convocat les accions contra la visita de Felip VI. Tots convocaven la cassolada davant l'hotel Juan Carlos I a partir de dos quarts de nou amb la proclama "no et deixarem dormir". Centenars de persones ja s'hi han presentat una hora abans.