La Policia Nacional ha blindat aquest diumenge l'avinguda Diagonal de Barcelona per evitar les protestes contra el rei Felip VI i garantir la seva seguretat. 

El tram tallat bloqueja l'accés al Palau de Congressos de Catalunya –on demà se celebren els premis de la Fundació Princesa de Girona, que el rei espanyol ha d'entregar– i l'hotel Rey Juan Carlos I, on segons algunes fonts està previst que la família reial hi passi la nit. 

A més de la Diagonal de Barcelona, també s'ha incrementat la seguretat dins del recinte del Juan Carlos I i s'ha instal·lat un dispositiu extra de control als accessos. 

Fins a cinc col·lectius han convocat accions contra la visita de Felip VI. La primera, impulsada pels CDR, tindrà lloc aquest mateix vespre. Criden a fer una cassolada davant l'hotel a partir de dos quarts de nou amb la proclama "no et deixarem dormir". 

 A principis de setmana, Arran, el col·lectiu juvenil de l'esquerra independentista, ja va convocar una protesta per dilluns a la tarda, coincidint amb la cerimònia. 

Altres plataformes independentistes com Pícnic per la República, l'Acampada de la plaça Universitat i Anonymous Catalonia han donat suport a la convocatòria i han cridat la gent a participar-hi.   

Els premis Princesa de Girona se celebraran enguany a Barcelona després de la negativa de l'Ajuntament de Girona l'any passat d'acollir el certamen.   

Mesures de seguretat pel nivell 4 antiterrorista

 El ministeri de l'Interior també ha informat que ha reforçat les mesures de seguretat del nivell 4 antiterrorista de cara a les eleccions del 10-N. En aquesta ocasió, ha dit, el reforç serà "d'especial intensitat",  davant la possibilitat "d'actes vandàlics o disturbis a Catalunya".

El reforç, que s'estén des del divendres 1 de novembre fins a les 14 hores del dilluns 11, suposarà un "enfortiment dels dispositius de seguretat i de les capacitats d'intel·ligència" per part de Policia Nacional, Guàrdia Civil, Mossos d'Esquadra, Ertzaintza i Policia Foral de Navarra.

S'aplicarà especialment en espais i mitjans de transport, esdeveniments d'oci o lúdics amb alta concentració de persones i en aquells llocs estratègics que són "imprescindibles" per al normal funcionament de l'activitat ciutadana, especialment els relacionats amb actes electorals.

Segons el ministeri de Fernando Grande-Marlaska es tracta d'un reforç similar al que ja es va posar en marxa durant les eleccions generals del 28 d'abril i funciona com un complement a les mesures ja previstes en el pla de nivell 4 d'alerta antiterrorista.