El CDR jutjat aquest dilluns a Barcelona per un delicte de desordres públics i atemptat contra l'autoritat, ha negat completament que es llancés l'ampolla de vidre contra la policia i que posés contenidors al mig del carrer, en un relat exculpatori en el qual, igual que la seva dona, ha defensat que la manifestació va transcórrer en un ambient pacífic. Per contra, el fiscal ha demanat un total de 6 anys de presó l'activista.

A la secció segona de l'Audiència de Barcelona ha quedat avui vist per a sentència el judici contra Lluís M. E., per a qui la Fiscalia demana 6 anys de presó pels delictes d'atemptat a l'autoritat i desordres públics, i contra la seva dona, Eulàlia R.P., que afronta una petició de 2 anys de presó per desordres públics.

Els testimonis de la Fiscalia, agents dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona, han corroborat la versió de la Fiscalia i han assegurat que tots dos acusats van protagonitzar els incidents que els han portat a judici.

Segons la Fiscalia, els dos acusats van provocar incidents en la concentració que es va convocar per les xarxes socials el 25 de març del 2018 a Barcelona, hores després que la policia alemanya detingués el president a l'exili, Carles Puigdemont, sobre qui pesava una ordre internacional d'extradició per un delicte de rebel·lió pel seu paper durant l'1-O.

En la concentració, que va reunir unes 3.000 persones davant la Subdelegació del Govern a Barcelona, Lluís M. suposadament va llançar una ampolla de vidre contra un cordó policial, que si bé no va impactar contra cap agent sí va tocar una de les furgonetes de la policia.

Davant aquesta situació, sosté la Fiscalia, els Mossos d'Esquadra es van veure obligats a efectuar càrregues amb les seves porres i llançar salves per garantir la seva posició, atès que alguns dels concentrats van llançar artefactes incendiaris, pintures, escombraries i objectes contundents i van aixecar barricades davant la Subdelegació del Govern.

Concentració de suport

Durant el judici prop d'un centenar de persones s'han reunit davant del TSJC per demanar l'absolució de tots dos acusats ja que, segons ells, manifestar-se no és un delicte, i per tant no se'ls hi poden demanar penes de presó. Un cop han sortit dels jutjats, tots els concentrats han aplaudit als dos acusats.

A més, diversos representants polítics, com el president Puigdemont i el president del Parlament, Roger Torrent, han mostrat el seu suport als acusats i han assegurat que manifestar-se no és un delicte i que per tant els dos acusats no haurien d'estar sent jutjats.