Els membres dels Comitès de Defensa de la República que ahir a la tarda es van tancar a la presó Model de Barcelona hores abans de l'inici de la gran manifestació pels presos i exiliats han decidit aquest matí desconvocar la tancada. Els CDR han passat una nit tancats a la presó.

 "Hem tornat a demostrar la nostra força amb aquesta acció, i que junts ho podem tot. Hem decidit desconvocar l'ocupació per tornar als nostres barris, pobles i ciutats per seguir teixint poder popular", han assegurat en una piulada.

En l'assemblea, els concentrats han criticat la posició de la Generalitat, ja que, amb el trasllat a les presons catalanes, "s'ha convertit en el seu propi carceller". També han carregat contra el Govern per practicar un "autonomisme molt allunyat del mandat sorgit l'1 d'octubre" i han exigit "desplegar la República i desobeir les imposicions" de l'Estat i l'absolució i arxivament dels CDR encausats.

Per això, els Comitès han assenyalat avui: "Reclamem al president Torra que, més enllà de venir a La Model ahir a la nit a donar mostres de suport simbòlic, materialitzi les demandes dels CDR".