Quan la manifestació reclamant la llibertat dels presos polítics ha acabat, el president, Quim Torra, s'ha presentat a la presó Model a fer costat als CDR que han ocupat aquesta emblemàtic edifici. Ha estat pels volts de dos quarts de deu de la nit, i Torra hi ha acudit acompanyat de la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, i de familiars d'alguns dels presos i exiliats com l'esposa de Carles Puigdemont, Marcela Topor. 

Els CDR han agraït el gest del president i l'han rebut amb crits de "President!" i "gràcies per venir!". Acompanyat de membres del seu equip, Torra ha entrat fins dins el centre penitenciari, on ha parlat amb molts dels centenars de persones que han ocupat la presó convocades pels CDR. "Estem esperant el moment per fer efectiva la República", els ha promès el cap de l'executiu, davant les crides a la desobediència.

Diversos centenars de persones, convocades pels CDR, han ocupat aquest dissabte tarda l'antiga presó barcelonina, que durant la dictadura va veure passar milers de presos polítics antifranquistes. S'hi han concentrat a l’interior de la presó fins entrada la nit, i han omplert les galeries i les cel·les de llaços grocs i cartells reclamant la llibertat dels presos polítics. Molts dels ocupants han aprofitat per visitar l’antiga presó.