L'article 155 ha tocat de ple les entitats catalanes a l'exterior que aquest diumenge celebren el Dia Internacional de la Catalunya Exterior enmig d'un clima enrarit. La Federació Internacional d'Entitats Catalanes (FIEC) denuncia la retallada en les subvencions i la creació de "llistes negres" d'entitats catalanes a l'exterior. 

En un comunicat fan un repàs a tots els atacs que ha rebut les accions, manifestacions i institucions catalanes fora de les nostres fronteres. En aquest sentit es destaca la destitució d'alts càrrecs del Departament d'Afers Exteriors -l'últim el de la directora general de Relacions Exteriors Marina Borrell -l'empresonament del conseller de la matèria Raül Romeva, el tancament de les delegacions del govern a l'exterior, l'acomiadament del seu personal i la liquidació del Diplocat, que va tancar portes a mitjans del mes d'abril. Per totes aquestes raons, la Federació considera que el Dia Internacional de la Catalunya exterior serà "el més atípic" de la seva història. 

Cartell Dia Internacional de la Catalunya Exterior

La FIEC lamenta que l'aplicació del 155 arribi en un moment en què l'emigració cap a l'exterior "no s'atura" i les entitats catalanes "són més necessàries" que mai. 

El Dia Internacional de la Catalunya Exterior té l'objectiu de recordar els centenars de milers de catalans que viuen fora del país.