El missatge del govern espanyol des de l'esclat del CatalanGate es manté ferm, sense canviar ni una coma des que la portaveu Isabel Rodríguez es va pronunciar dimarts, l'endemà de la publicació de la investigació del CitizenLab. Avui, la ministra socialista ha volgut reiterar que des de la Moncloa no hi ha "res a amagar en tot aquest afer", com ja ha anat dient en els últims dies, destacant que l'Estat és "un país democràtic i de dret". Per això, ha fet una crida a la "tranquil·litat absoluta" per a la societat catalana, però també per al conjunt de la societat espanyola que pugui sentir "angoixa o preocupació" en sentir les informacions referides a un espionatge massiu a, com a mínim, 65 polítics independentistes. "A aquest país es respecten els drets i les llibertats individuals. Només es poden intervenir amb empara judicial", ha recordat, mentre ha repetit el seu mantra en els últims dies, "transparència i col·laboració", tot i que el govern espanyol encara no ha fet cap gest en aquest sentit. Només Unidas Podemos, el soci minoritari de la coalició, ha signat la petició per crear una comissió d'investigació. En aquest sentit, en la seva intervenció a La 1, ha demanat no frivolitzar amb l'estabilitat del govern de coalició. 

Tot i que el president Aragonès ha assegurat que la relació de confiança amb el govern espanyol està molt danyada després de l'esclat d'aquest escàndol, Rodríguez ha afirmat que l'Executiu vol mantenir la "relació de confiança" amb la Generalitat i que està en disposició de fer un esforç per evitar que aquesta es trenqui. La portaveu diu que des de la Moncloa estan disposats a fer aquesta passa endavant "si és necessari", ja que després de les últimes informacions creu que hi pot haver fraccions. Així, defensa que es poden incrementar totes les accions que siguin oportunes per recuperar aquesta normalitat. "El govern d'Espanya vol seguir en aquesta relació de confiança, de normalitat, diàleg, conversa amb cap altre objectiu que recuperar la tranquil·litat dels catalans" i no "fer passes enrere" en la relació amb el Govern. 

Unes declaracions insatisfactòries 

Mentrestant, en una entrevista a Ser Catalunya, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha considerat que les explicacions que s'han donat des del govern espanyol no són, ni de lluny, satisfactòries. Concretament, s'ha referit a les paraules de la ministra responsable de Defensa, Margarita Robles sobre el CNI, després que aquest organisme hagi centrat les crítiques dels independentistes: "No només són insuficients; són contraproduents per poder recuperar un mínim de confiança. Dir que el CNI no es pot defensar? I els ciutadans no s'han de poder defensar?", ha lamentat.

I és que el president ha volgut remarcar que "davant les evidències" del CatalanGate "s'han de protegir els drets dels ciutadans i de les institucions". És per això que Aragonès segueix exigint al president espanyol, Pedro Sánchez, i als membres del seu govern "explicacions i transparència" per poder saber "qui va ordenar l'espionatge, què es va espiar i per què, i qui ho sabia i no va actuar", per poder demanar les dimissions o accions polítiques que es consideri. El president, en aquest sentit, demana a Sánchez "un compromís clar per aclarir la situació". "Això no se soluciona amb paraules i només amb una reunió. És greu. Necessitem garanties que no està passant ara ni passarà en el futur", ha avisat Aragonès, tot remarcant que ja ha reclamat al president espanyol un cara a cara.