Pablo Casado continua amb la seva campanya contra els indults als presos polítics. Després de fracassar al Congrés i anunciar un recurs al Tribunal Suprem, el líder del PP viatjarà demà a Brussel·les per defensar davant els mandataris del Partit Popular Europeu (PPE) la seva posició contra la mesura de gràcia aprovada pel govern de Pedro Sánchez

En la jornada de demà, Casado es reunirà amb els seus companys en una reunió prèvia al Consell Europeu, i té previst parlar amb Ursula von der Leyen, presidenta de la Comissió Europea, entre altres personalitats. Segons fonts del PP, el seu president acostuma a participar en trobades com aquesta, però en el context actual, a banda de parlar de l'agenda europea, posarà damunt la taula la qüestió nacional. 

Des del PP, també han assegurat a Europa Press que els indults deixen en una "situació complicada" a Espanya i provoquen "certa debilitat" a l'hora de seguir defensant a Brussel·les mesures com l'extradició del president Puigdemont. Aquest dilluns, el Consell d'Europa va aprovar una resolució a favor dels independentistes que demanava la llibertat dels presos, la fi de la repressió i acabar amb la persecució dels exiliats. 

Demana la dimissió de Sánchez 

Encara falta una setmana perquè Sánchez informi amb detall davant el Ple del Congrés sobre els indults, la direcció nacional del PP ha justificat amb "la gravetat" dels fets que s'estan produint que aquest mateix dimecres Casado ja hagi demanat la dimissió del president de l'estat. Segons fonts del partit, aquesta és la primera vegada que el seu líder en demana la dimissió i que ho ha fet "mirant-lo a la cara" i al Congrés, "la seu de la sobirana nacional".

Des de Gènova han destacat que molts espanyols van votar Sánchez "perquè va dir totalment el contrari. Hem de sotmetre a les urnes les seves mentides". A més, consideren que amb la tendència a l'alça del seu partit, el PP guanyaria si ara mateix es convoquessin eleccions generals, però creuen que el govern de coalició de PSOE i Unidas Podemos esgotarà la legislatura. Vox ha proposat al PP presentar una moció de censura pels indults, però el partit de Casado ha insistit a dir que "l'únic camí" són les eleccions. 

Recurs al Suprem

El PP ja treballa en el seu recurs al Tribunal Suprem, encara que tenen un termini de dos mesos per sol·licitar la seva legitimació.  A més, consideren que hi ha una "base" perquè el puguin presentar. Casado va anunciar ahir que demanarà la legitimitat per presentar-lo basant-se en l'informe de la Guàrdia Civil, que el situava suposadament com a objectius dels CDR.