El líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, ha vist com ha fracassat estrepitosament una moció que ha impulsat contra els indults i que mostra el seu "suport incondicional" a la Constitució i a la justícia espanyola. La moció només ha rebut 7 vots a favor, pels 30 en contra i una única abstenció.

Qui ha votat a favor ha estat el PP, Ciutadans, la regidora Eva Parera (Barcelona pel Canvi) i la regidora no adscrita Marilén Barceló. En contra ERC, el PSC, Junts i Barcelona en Comú. L'abstenció ha estat de Manuel Valls, que fa uns dies ja va dir que estava a favor dels indults si a canvi els presos renunciaven al referèndum i l'amnistia, cosa que no ha passat.

Concretament, la moció insta el govern espanyol a no concedir els indults i a mostrat el seu "suport sense fissures a la tasca que realitzen cada dia els diferents tribunals de justícia espanyols, amb especial menció al Tribunal Suprem".

Bou, que ahir ja es va manifestar sense el seu partit en una protesta de Vox contra els indults, ha argumentat que els líders independentistes van ser advertits reiteradament i tot i així, ha considerat que van "fer un atac frontal" a la convivència. Per això, ha assegurat durant la defensa de la proposta que "la societat assisteix atònita a la impunitat d'un delicte", en relació als indults. En aquest context, també ha carregat contra el govern espanyol i ha indicat que "complir l'ordenament jurídic no és mai venjança".

Ciutadans ha carregat contra els socialistes per "cedir al xantatge de subhastar la constitució" i han recordat que el partit va néixer per "no agenollar-se davant del separatisme".

Per la seva banda, des de Barcelona pel Canvi només ha intervingut Manuel Valls, que a diferència d'Eva Parera, s'ha abstingut. "Es pot estar a favor dels indults sense ser un traïdor i anar en contra d'Espanya", ha dit Valls, que ha remarcat que els indults són una eina "legal i constitucional". També s'ha mostrat a favor del diàleg si bé ha insistit que els independentistes han d'abandonar la via unilateral.

Independentistes, comuns i PSC, a favor dels indults

Des d'ERC, Elisenda Alamany ha afirmat que la política només té sentit si és útil i sap trobar solucions als conflictes i s'ha preguntat què ha fet el PP en aquest sentit. Jordi Martí, de JxCat, ha lamentat que Bou i el PP segueixin en la "croada" contra els presos i li ha aconsellat "aïllar-se dels elements facciosos de la plaça Artós".

El primer tinent d'alcalde, el socialista Jaume Collboni, ha expressat que "els indults no són la solució però no hi haurà solució sense indults" i ha indicat que espera fer-li una abraçada a Forn ara que està en llibertat. També ha celebrat la mesura de gràcia l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

 

Imatge principal: el líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Josep Bou / Foto: Sergi Alcàzar