El president del PP, Pablo Casado, ha reiterat que el PP recorrerà els indults als presos independentistes davant del Tribunal Suprem (TS) i ha argumentat que el partit és "part afectada". En una entrevista a Onda Cero aquest dimarts al matí, Casado ha dit que sol·licitarà la "legitimació" basant-se en un informe de la Guàrdia Civil que afirma que els membres dels CDR investigats a l'Audiència Nacional van realitzar cerques a internet de "possibles objectius" entre personalitats contràries a la independència, entre les quals hi hauria Casado. El líder del PP ha opinat que "si els CDR són la continuació de l'1-O", els populars es poden considerar "part perjudicada".

Tanmateix, juristes qüestionen que els populars tinguin legitimació per recórrer, ja que el PP no va participar com a part en el procés penal. Qui sí que ho va fer va ser Vox, que es va presentar com a acusació particular en el judici al procés.

Crítiques a Sánchez

Casado ha carregat contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i l'ha acusat de voler "governar per a delinqüents" i de dialogar "només amb deslleials". "No ens hem de preguntar què s'ha de donar als independentistes, cal dialogar amb tot Espanya", ha dit. Segons el president del PP, la proposta que cal fer als catalans és la mateixa que "a València, Madrid o Cadis", que és "complir la llei".  "Nosaltres preferim perdre vots a perdre l'ànima. Hem assumit el cost que la legalitat prevalgui", ha dit Casado.

Precisament aquest dilluns, centenars d'independentistes es van manifestar davant del Gran Teatre del Liceu de Barcelona per protestar contra la visita del president espanyol per anunciar la concessió dels indults als polítics independentistes presos.

Càrregues contínues contra els indults

Des de fa dies, Pablo Casado i el PP en general es dediquen incansablement a carregar contra els indults als presos polítics. Per exemple, aquest dissabte Casado va titllar de "còmplices" els partits i actors de la societat civil que avalen els indults. Segons Casado, quan el president espanyol aprovi els indults només hi haurà un responsable, que és ell mateix, però també hi haurà "molts còmplices, que són aquells que des dels partits estan aplaudint aquesta mesura i aquells que des de la societat civil intenten dir que la mesura va adreçada al retrobament, la concòrdia i la convivència".

Una altra de les cleques del dirigent popular se l'ha emportat el president de la CEOE (Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials), Antonio Garamendi, que va avalar els indults en un acte al Cercle d'Economia que es va celebrar la setmana passada. Casado va criticar la patronal pel seu paper a favor del "projecte de retrobament del govern espanyol". 

El PP català

Sobre el resultat del PP a les eleccions del 14 de febrer, el líder d'aquest partit ha insistit que la seva proposta per a Catalunya és garantir que hi hagi "menys adoctrinament" a les escoles, "millor sanitat i menys llaços grocs", garantir la seguretat ciutadana, "que no hi hagi propaganda als mitjans", reformar el sistema de finançament i millorar infraestructures.

 

Foto principal: el president del PP, Pablo Casado / Europa Press