El president del Partit Popular, Pablo Casado, va convocar ahir divendres la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a una reunió a la seu nacional del partit. Així ho han comunicat des del PP aquest dissabte, en un comunicat on també han lamentat els esdeveniments dels darrers dies. "[El PP] seguirà defensant amb tots els militants el millor projecte de futur per a Espanya", asseguren. Segons l'entorn de Díaz Ayuso, el president del PP va proposar a la presidenta de la Comunitat de Madrid, que digués en un comunicat que no havia estat investigada pel PP, i, a canvi, Casado li aixecava l'expedient. Però Ayuso no va acceptar el pacte. Pablo Casado no ha negat la versió d'Ayuso, però ha remarcat que ell no va encarregar "cap investigació sobre activitats professionals del seu entorn". 

La polèmica a l'interior del partit va saltar quan es va destapar una presumpta comissió que el germà d'Ayuso, Tomás Díaz Ayuso, hauria cobrat en un contracte amb la Comunitat de Madrid. I aquest no ha sigut l'únic cas: segons han pogut saber en exclusiva diversos mitjans, hi hauria una vintena de contractes adjudicats a empreses del germà, així com un contracte concedit "a dit" a un soci de la mare d'Ayuso.

Ayuso acusa el govern

Segons publica el diari Público aquest cap de setmana, la conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid va adjudicar un dels seus últims contractes d'emergència a un soci de la mare de la presidenta. Es tractaria d'un contracte de 925.000 euros que no es va publicitar i tampoc no va complir amb els procediments habituals de contractació pública.

EuropaPress - presidenta comunidad madrid isabel diaz ayuso rueda prensa real casa

Pablo Casado va convocar ahir divendres Isabel Díaz Ayuso a una reunió a la seu nacional del partit. / Europa Press

Aquesta darrera informació arriba després que es fes públic un contracte milionari de la comunitat suposadament vinculat al germà de la presidenta Isabel Díaz Ayuso. Segons revelava ElDiario.es, el cas va destapar tota una trama de fins a una vintena de contractes a dit a empreses vinculades al seu germà Tomás Díaz Ayuso atorgats pel govern autonòmic coincidint amb l'ascens de la presidenta al seu primer càrrec públic el 2017. 

Per la seva banda, però, Ayuso nega que es tracti d'un tracte de favor i assegura que es tracta d'una estratègia del partit per fer-la fora.

El suport a Ayuso

Tot plegat ha fet encara més evident la pugna pel lideratge del partit entre l'actual líder Pablo Casado i la presidenta madrilenya. Els votants del PP, però, ja tenen clar quin és el seu preferit. Segons l'enquesta d'IMOP-Insights que publica El Confidencial, un 71% dels votants populars la vol com a presidenta del govern espanyol.

A més, d'entre les persones consultades, més de la meitat - un 59% - mostren el seu suport a la presidenta de la Comunitat de Madrid i creuen que té raó en denunciar que han fabricat "presumptes corrupcions" per fer-la fora del partit. En canvi, Casado queda en minoria: només un 8% està a favor de la seva versió.