La guerra entre Isabel Díaz Ayuso i Pablo Casado ha deixat el partit dividit, però bona part dels votants ja tenen clar de quin bàndol estan. Segons l'enquesta d'IMOP-Insights que publica aquest dissabte El Confidencial, un 71% dels votants populars la vol com a presidenta del govern espanyol. Només un 14,5% votaria pel lideratge actual del partit, Pablo Casado.

I no només això. D'entre les persones consultades, més de la meitat - un 59% - mostren el seu suport a la presidenta de la Comunitat de Madrid i creuen que té raó en denunciar que han fabricat "presumptes corrupcions" per fer-la fora del partit. Un altre cop, Casado queda en minoria: només un 8% està a favor de la seva versió.

El suport incondicional a Ayuso

Els votants populars, segons el resultat de la mateixa enquesta, no s'han vist afectats per les acusacions de corrupció que en les darreres hores han esquitxat l'actual presidenta de la Comunitat de Madrid pels contractes al seu germà. De fet, confien que tampoc afectaria els resultats del Partit Popular en un escenari d'eleccions generals. Un 77% creu que amb un lideratge d'Ayuso el partit tindria opcions de guanyar al PSOE. Per la contra, només un 15% creu que si Pablo Casado es manté el capdavant, podrien desbancar a Pedro Sánchez.

Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la comunidad de Madrid rueda de prensa casa real de correos - Efe

Un 71% dels votants populars vol Isabel Díaz Ayuso com a presidenta del govern espanyol. / Efe

Isabel Díaz Ayuso està clar que compta amb una forta popularitat entre els votants del PP, sobretot a la seva comunitat. Allà, la confiança en la seva presidenta puja fins a fregar gairebé el 90%: un 84% dels votants madrilenys volen que sigui presidenta de l'estat espanyol. Val a dir, però, que més d'un 20% no té clar amb quin dels dos es quedaria; i un 7% creu que els dos ho estan fent malament en mig d'una lluita aferrissada per arreplegar el poder del Partit Popular.

La crisi del PP 

L'enquesta publicada per El Confidencial arriba en plena crisi al partit. Tot i que ja fa temps que la lluita entre Ayuso i Casado és evident, les darreres informacions han destapat que la ferida interna cada cop és més gran i hi ha més números que un dels dos acabi caient.

Diversos mitjans han destapat aquesta setmana presumptes casos de corrupció que esquitxen el govern de la Comunitat de Madrid i la seva presidenta de forma directa. Un contracte milionari de la comunitat suposadament vinculat al germà de la presidenta Isabel Díaz Ayuso va destapar tota una trama de fins a una vintena de contractes a dit a empreses vinculades al seu germà Tomás Díaz Ayuso. Segons revelava ElDiario.es, aquests contractes haurien estat atorgats pel govern autonòmic coincidint amb l'ascens de la presidenta al seu primer càrrec públic el 2017. La majoria d'aquestes contractacions són amb l'empresa d'il·luminació Artesolar, per la qual Tomás hauria treballat com a cap de desenvolupament de projectes. Aquests contractes, amb tot, eren d'un import baix, de manera que no hi havia necessitat de fer un concurs públic, informa el mitjà citat.

Per la seva banda, Ayuso s'ha defensat i ha assegurat que es tracta d'uns intents orquestrats des de Gènova per fer-la fora del partit.