El líder de Cs a Catalunya i candidat a la Presidència, Carlos Carrizosa, ha aprofitat avui el darrer tema d'actualitat internacional per dir que Catalunya sembla l'Amèrica de Donald Trump. Carrizosa ha comparat així la situació política a Catalunya amb la dels Estats Units, després de l'assalt de manifestants al Capitoli. "Em dol molt que Catalunya s'assembli més a l'Amèrica de Trump que a un país seriós", ha deixa anar.

El dirigent de Cs ho ha dit aquest diumenge en un acte amb candidats i caps de llista del partit a les eleccions catalanes previstes per al 14 de febrer, en el qual també ha intervingut de forma telemàtica la presidenta de Cs, Inés Arrimadas.

Per Carrizosa, els escenaris als Estats Units i Catalunya tenen semblances "molt raonables", i considera que en els dos llocs hi ha discursos populistes, que en el cas de Catalunya són també nacionalistes catalans, segons ell.

"La munió de gent que va anar al Capitoli nord-americà cantava 'Our streets', els nostres carrers. Aquí també canten 'Els carrers seran sempre nostres", ha argumentat.

També ha assegurat que, igual que fan els partidaris de Trump davant les resolucions sobre els resultats electorals, a Catalunya "tampoc es respecten les sentències judicials, com és notori per totes les campanyes de desprestigi dels jutges".

Carrizosa ha opinat que el número 1 del PSC a les eleccions i ministre de Sanitat, Salvador Illa, "és el candidat de Junqueras i de Rufián, i també del populisme de Podemos, perquè esperen que quan pugi Illa ells hi tindran la seva cadira".

Ha dit que la missió de Cs és "lluitar per la democràcia", les institucions i millorar la vida dels catalans, i que es proposen convèncer cada català que el Govern de la Generalitat "ha de pensar en tots", cosa que considera que ara no passa. Per fer-ho -ha afirmat- Cs té un equip de persones molt diferents que s'han ajuntat per defensar els drets i les llibertats: "Hem volgut deixar enrere aquesta època del nacionalisme que et lliurava el carnet de catalanitat".

I ha afirmat que Cs s'ha oposat a l'independentisme mentre el PP es mantenia en "les seves poltronetes al Parlament i mai sortia a donar la cara", i davant l'equidistància dels socialistes, segons ha defensat.