El líder de Ciutadans i de l'oposició, Carlos Carrizosa, ha aprofitat el debat sobre la covid-19 per atacar el vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès: "Se li està posant cara de convergent".

Carrizosa ho ha dit després de la compareixença del mateix Aragonès i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, al Parlament. Tot i que aquestes compareixences eren amb motiu de la pandèmia, el líder del partit taronja no se n'ha estat de reiterar les seves acusacions contra el Govern arran de l'Operació Volhov de la Guàrdia Civil.

"És vostè el mateix de sempre. Què té el poder a Catalunya? No saben administrar sense utilitzar l'administració com a font de clientelisme infumable?", ha preguntat per després afegir que han perdut "tota credibilitat" per gestionar la pandèmia.

"Estan sota sospita davant l'evidència que s'aprofita de la maquinària de l'administració perquè es lucrin els amiguets", ha dit després de criticar que des d'ERC o el mateix Govern no s'hagi obert cap investigació i es limitin a negar les acusacions de corrupció. "ERC, l'antiga CDC, viu d'això. David Madí, que és l'exmà dreta d'Artur Mas, està posant la mà també", ha afegit.

Responent a la resposta d'Aragonès durant la sessió de control al Govern, on li ha etzibat que "fa el pallasso", Carrizosa ho ha considerat una falta de respecte i ha advertit que el seu partit representa els catalans "que no chupan del bote". "A la Catalunya que els mira a vostès fent extracció dels recursos públics", ha carregat.

La flexibilització "progressiva"

En la seva intervenció, Aragonès ha informat que el Govern flexibilitzarà les restriccions "de forma molt progressiva". El vicepresident també ha aclarit que aquesta flexibilització es produirà quan la situació sanitària millori i ha recordat que "les desescalades ràpides no donen un resultat òptim, poden provocar un miratge a curt termini però no donen fortalesa a mig i llarg termini".