L'endemà de saber-se el resultat de la votació del suplicatori dels eurodiputats independentistes, Toni Comín ha carregat durament contra el president espanyol Pedro Sánchez per les promeses incomplertes de desjudicialitzar la relació amb Catalunya. En una entrevista al programa Més324 que dirigeix i presenta Xavier Grasset, Comín ha denunciat "l'ús oportunista de l'indult" mentre els eurodiputats del PSOE han votat a favor del suplicatori a la Comissió d'Afers Jurídics.

"No és coherent", ha assenyalat l'eurodiputat de Junts per Catalunya, que ha denunciat que s'està jugant amb els presos polítics, els eurodiputats a l'exili i les seves famílies. "És una de les vergonyes ètiques més grans", ha assegurat. Comín també ha criticat la reforma promesa del delicte de sedició, de la qual encara no se'n coneix el contingut.

"Espanya està degradant la qualitat democràtica d'Europa"

Durant l'entrevista, Toni Comín ha assegurat que la votació del suplicatori "no és un problema només dels catalans, sinó de tot Europa". "Espanya està degradant la qualitat democràtica de les institucions europees", ha assenyalat convençut l'eurodiputat, tot fent una crida a denunciar que l'aprovació del suplicatori a la Comissió d'Afers Jurídics amb el vot de 15 eurodiputats va marcar "una jornada molt trista".

L'eurodiputat de Junts defensa que es van vulnerar les mateixes regles europees perquè es va aprovar tot i que el reglament considera que si hi ha persecució política, no s'ha d'aixecar la immunitat dels parlamentaris. "La pressió i els interessos estan passant per sobre dels principis. No es pot negar que hi ha una persecució política", ha defensat. 

La pressió dels eurodiputats espanyols per guanyar la votació 

Comín ha assenyalat que els eurodiputats dels principals partits espanyols van fer una estratègia de pressió "bastant desmesurada" per assegurar-se que guanyaven la votació. Tot i que el suplicatori va obtenir un rebuig del 40%, una xifra mai vista abans, el resultat "és dolent", segons valora l'eurodiputat.  

Comín ho atribueix al fet que 15 membres de la Comissió van votar a favor perquè els eurodiputats espanyols hi tenen una sobrerepresentació. "Després del Brexit van veure l'oportunitat de fer-se forts en la Comissió d'Afers Jurídics", ha assenyalat. Segons ha recordat Comín, els grans partits espanyols tenen "més del doble de representació" de la que els tocaria. 

El següent pas del suplicatori: la votació al Ple

 La situació és diferent en el Parlament Europeu, on es votarà per segon cop el suplicatori i els partits espanyols no hi tenen tanta representació. "La batalla està una mica més oberta que no pas en la comissió", espera Comín, tot i que també s'ha mostrat cautelós per no "aixecar expectatives infundades".

Tot i això, Comín ha assegurat que treballaran cada moment per posar sobre la taula els indicis que "s'ha fet un treball mal fet i hi ha hagut irregularitats".