El resultat obtingut avui en la primera votació per aixecar la immunitat de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí ha estat acollit amb satisfacció per part dels eurodiputats de PSOE, PP, Ciutadans i Vox que s'han felicitat per la feina feta al Parlament Europeu que ha permès que 15 dels 25 membres del Comitè d'Afers Jurídics hagi votat a favor del suplicatori. El PP ha aconsellat la justícia belga que en prengui nota, mentre el PSOE confia repetir un resultat similar a la votació davant del ple i Vox ha felicitat per la feina feta al ponent de l'informe, l'eurodiputat ultra búlgar Angel Dzhambazki.

El líder dels populars, Pablo Casado, ha sortit a celebrar la notícia a través de Twitter i ha pronosticat que "Puigdemont està avui més aprop de poder ser jutjat per la justícia espanyola".

"Que prengui nota la justícia belga"

A través d'un comunicat, el PP ha aconsellat a la justícia belga que “prengui nota” de la votació que avui s’ha produït al Comitè d’Afers Jurídics. Els populars han valorat molt positivament el resultat i han subratllat el seu paper “decisiu”. “El Parlament Europeu no pot convertir-se en el refugi d’impunitat d’aquells que ataquen l’estat de dret”, ha advertit el popular Esteban González Pons.

L'eurodiputada Dolors Montserrat ha subratllat que el paper del PP ha estat clau per aconseguir aquest resultat.

Majoria similar al ple

Els eurodiputats del PSOE no han tret tant de pit com els populars, atès que la votació demostra que no tots els representants socialistes del Comitè d'Afers Jurídics han avalat el suplicatori.

Això no obstant, l’eurodiputat del PSOE Ibán García del Blanco ha assegurat que és una “majoria més que suficient” i ha mostrat la confiança d’aconseguir una “majoria similar” al ple.

"Europa confia en la justícia espanyola"

Des de Ciutadans, l’eurodiputat Luis Garicano ha celebrat que s'hagi aprovat l’informe favorable al suplicatori dels tres eurodiputats perquè a parer seu això demostra que Europa “confia” en la justícia espanyola i no s’ha “deixat enganyar per les mentides dels separatistes”. També Garicano ha assegurat que Ciutadans ha fet pedagogia a l’Eurocambra per fer entendre als eurodiputats “els fets greus pels quals han estat acusats” els líders independentistes.

El president de la comissió i eurodiputat de Cs, Adrián Vázquez, ha celebrat la votació a través d'una piulada. "Quan les regles es compleixen, la democràcia, triomfa", ha sentenciat.

Vox: agraïment al ponent

També Vox s'ha felicitat pel resultat a través d'una piulada on, a més, ha agraït el treball fet pel ponent de l'informe favorable al suplicatori, l'eurodiputat ultra búlgar Angel Dzhambazki amb qui comparteixen grup a l'Eurocambra. "Un any donant la batalla al Parlament Europeu contra els colpistes comença a donar els seus fruits", han celebrat.

 

A la imatge principal, el president del Comitè d'Afers Jurídics i eurodiputat de Cs, Adrián Vázquez / Europa Press