El diputat de la CUP Carles Riera considera que la celebració del Consell de Ministres el pròxim dia 21 de desembre a Barcelona és una "provocació". Així ho ha expressat en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio aquest dimecres. Riera assegura que la situació que es viu actualment a Catalunya amb el judici pel Cas 1-O a la vista "no és normal" i que, per tant, l'objectiu de la CUP i de l'Esquerra Independentista és que aquest Consell de Ministres no es pugui realitzar en una situació normal. "El més normal és que la indignació s'expressi", ha exposat.

"Per nosaltres el que és molt important és fer créixer encara més l'espai social i sindical del 3-O", ha exposat el cupaire. D'aquesta manera, ha fet referència a la campanya "Aturem-nos", presentada aquest dilluns, amb l'objectiu d'aturar el país "des del primer dia del judici" pel Cas 1-O. "Apel·lem a aquesta unitat democràtica al nostre país perquè el que s'està jutjant és la democràcia". "Des del primer dia hi ha d'haver desobediència i mobilització. Necessitarem diversos 1-O i 3-O", ha constatat. Riera ha recordat que la campanya defensa "passar a l'acció". "Expressa un sentit comú de l'independentisme", ha afegit.

Preguntat per les mobilitzacions violentes, el diputat ha detallat que "nosaltres hem de desenvolupar una estratègia de desobediència civil. I això ho fem desarmats. Qui ho està és l'Estat". Riera ha recordat que el 20 de setembre de l'any passat, quan la policia va intentar "ocupar" la seu del partit, no hi va haver violència. "L'estratègia de la CUP és clara", ha sentenciat.