“Farem tot el possible i més per contribuir a aturar-ho tot”. Amb aquesta declaració d’intencions el diputat de la CUP, Carles Riera, ha presentat aquest dimarts la campanya Alcem-nos, aturem-ho tot per mobilitzar-se “des del primer dia el judici”. És per això que des de l’esquerra independentista s'ha fet una crida a “paralitzar el país” i que tingui "incidència econòmica".

La campanya de mobilització permanent està enfocada a qüestionar el judici del cas 1-O al Tribunal Suprem. Segons han explicat des de l’esquerra independentista, el tret de sortida tindrà lloc el 19 de desembre en un acte de presentació al Teatre Poliorama de Barcelona. Durant les pròximes setmanes aniran desgranant les accions concretes.

Laia Casas, portaveu del sindicat d'estudiants SEPC, ha assenyalat que estan estudiant quina forma jurídica adoptarà aquesta mobilització permanent. No han volgut avançar més detalls sobre el format, però ha fet una crida a tots els actors polítics, socials i sindicals a sumar-s’hi. Ha apel·lat a l’”amplitud” del 3-O i la “fermesa” del 8-N.

Davant el judici “contra el dret a l’autodeterminació i la democràcia”, Carles Riera ha cridat a “bloquejar el país” en base a la desobediència civil i la resistència. En el procés judicial, ha afegit, la línia de defensa ha de passar per acusar l’Estat i reivindicar el que es va fer el setembre i octubre del 2017. “Ho vam fer i ho tornaríem a fer”, ha reiterat el diputat cupaire.

21-D, un "bon pròleg"

Riera ha admès que la mobilització permanent pot tenir conseqüències a nivell de repressió. “És que evident que una lluita com tombar el règim neofranquista del 78 té el seu preu i requereix molts esforços”, ha dit. No obstant això, estan disposats a assumir els costos.

L’esquerra independentista ha desvinculat aquesta campanya de mobilització permanent de les protestes previstes per al 21-D, quan se celebrarà el Consell de Ministres a Barcelona. Malgrat tot, Riera ha defensat que “el 21-D pot ser un bon pròleg” del que vindrà després.

“No es pot normalitzar aquest acte de provocació, aquest acte antidemocràtic”, ha afirmat en relació a la visita del govern espanyol a la capital catalana.