Davant l'èxit relatiu de la manifestació contra els indults a la plaça de Colón (Madrid), l'exmagistrat Elpidio José Silva ha compartit per Twitter la seva reacció als extremistes que han acudit avui a la convocatòria espanyolista. En el tuit, el jurista ironitza sobre la veritable "Espanya de Colón", actualitzant la vella consigna franquista.

TUIT elpidio jose silva manifestacion colon

"Una, Grande y Libre"

El professor de dret ha entrat al terreny dels ultres de Colón, que han rebut aquesta tarda al líder de Vox, Santiago Abascal, amb ovacions multitudinàries. Davant aquest panorama, Silva ha adaptat la consigna franquista a la situació actual de l'Estat espanyol, emprant-la contra els manifestants, qui ell creu que representa "l'Espanya de Colón".

Aquesta nova versió de la dita s'assembla més a la realitat, ja que en comptes d'"Una" i "Gran", el jurista parla de la "corrupció sistèmica" de l'Estat, que és "única al món" i "la magnitud del seu deute sobirà", que diu "és inassumible". En comptes de "Lliure", Silva assenyala "la seva falta de democràcia" i com Espanya només és lliure "per viure encadenada a l'espoli".

Manifestació a Colón

L'èxit de convocatòria a la plaça de Colón ha estat certament relatiu. Convocats per la plataforma Unión 78, i secundats per la triple dreta, uns milers de persones han fet sentir la seva veu contra els indults als presos polítics. El que no hi han faltat han estat els ingredients habituals: ni els crits de "govern dimissió" ni les banderes franquistes amb l'àguila. Una altra partida guanyada per Abascal i perduda per Casado.

El líder de l'extrema dreta ha entrat ovacionat i gairebé en surt a espatlles. En canvi, els líders del Partit Popular i Ciutadans han estat escridassats i increpats, acusats fins i tot de "traïdors". A Arrimadas més li hauria anat tornant a perdre l'avió com el 2019. De fet, l'única baronessa del PP que hi ha anat ha estat la madrilenya Isabel Díaz Ayuso.

Entre el públic s'hi ha vist simbologia democràtica i simbologia que no ho era tant, com diverses banderes espanyoles franquistes. S'han passejat tranquil·lament per la plaça fins que l'organització, bastant tard, ha intentat apartar-les fora de les càmeres. Aquesta simbologia també s'ha vist en altres elements, com les mascaretes. També banderes imperials espanyoles, de la Guàrdia Civil i de la Legió. Pancartes de tota mena, com una que recordava a Sánchez i Casado que "Judes es va penjar".

 

Foto principal: manifestació a la plaça de Colón contra els indults / ACN