La consellera de Justícia, Ester Capella, s'ha mostrat convençuda que l'absolució al major dels Mossos Josep Lluís Trapero influirà en la resta de causes de l'1-O, inclosa la del Tribunal Suprem. En declaracions a TV3 la consellera ha opinat que probablement el Suprem no variarà cap postura en relació amb els condemnats, però ha desitjat que el Tribunal Constitucional "reaccioni garantint drets constitucionals".

Capella també ha alertat que, si no és així, "acabarem a Europa i segurament amb condemnes a l'estat espanyol. No serà la primera ni l'última", ha augurat. Capella ha manifestat "alegria" per l'absolució de les persones encausades i ha considerat que el cas no "hauria d'haver arribat mai" a una vista oral.

Tremosa: "Demà a partir de dos quarts de deu, què fa el conseller Forn a la presó?"

En la mateixa línia, el conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, s'ha mostrat "content" per l'absolució del major Trapero i la resta de la cúpula d'Interior en cas que es confirmi i s'ha preguntat: "Demà a partir de dos quarts de deu que fa el conseller Forn a la presó?". La sentència s'havia de conèixer dimecres però s'ha filtrat als mitjans aquesta nit, un fet que ha deixat el conseller "en estat de xoc".

Segons ha explicat a TV3, després de molts anys a Europa no ha vist "mai que es filtrin amb tant de detall les sentències". En tot cas, Tremosa ha considerat que, si es confirma, el text corrobora la postura del Govern que defensa que els Mossos no van estar mai vinculats a les decisions de l'executiu sobre el procés sobiranista.