La candidatura alternativa a la que encapçala Jordi Sànchez per a la secretaria general de Junts s'ha retirat aquest vespre de la cursa a la direcció del nou partit, segons ha informat la mesa del congrés de JxCat. Aquesta candidatura estava integrada per Josep Sort, com a candidat a secretari general, Enric Solé, per a la secretaria d'organització, i Maria Teresa Vilarrasa, com a responsable de finances.

D'aquesta manera, la candidatura de Sànchez, amb David Saldoni com a secretari d'organització i Teresa Pallarès per a la secretaria de finances, serà l'única que optarà a la nova direcció. Aquesta candidatura és resultat d'una semana de negociacions entre els presos de Lledoners per aconseguir una proposta de consens.

Les candidatures per a dirigir la nova formació s'han proclamat aquest diumenge al migdia després que dissabte a les 23,59 hores va concloure el termini per presentar-se.

Proposta no acceptada

Tot i que la proposta de Josep Sort va ser validada per la mesa del congrés, no es va acceptar el llistat de 18 persones que proposava per a formar part de l'executiva perquè una part dels noms proposats no eren persones afiliades a JxCat.

Pel que fa a la presidència del partit, només s'ha presentat una candidatura a la presidència, que encapçala Carles Puigdemont, junt amb Jordi Turull, Elsa Artadi, Anna Erra i Josep Rius, com a vicepresidents.

El congrés de fundació del partit JxCat es va posar en marxa el 25 de juliol i es tancarà el 3 d'octubre. L'elecció de l'executiva es farà els dies 7, 8 i 9 d'agost.