Davant l'evident crisi interna de Ciutadans, l'expresident de la Cambra de Comerç de Barcelona i ara diputat de Junts per Catalunya, Joan Canadell, ha ridiculitzat la situació límit d'Arrimadas amb la publicació d'una imatge on vaticina la desaparició del partit. 

Canadell ha volgut contraposar dues fotografies. A la primera es pot observar com, l'any 2019, Arrimadas, acompanyada dels diputats del grup parlamentari de Ciutadan, es va presentar davant la residència del president a l'exili Carles Puigdemont a Waterloo (l'anomenada "Casa de la República") amb un cartell que deia "¡La república no existe, Puigdemont!".

La segona, creada pel mateix Canadell, és una versió de la primera, però editada per canviar el missatge: "¡Ciudadanos ya (casi) no existe, Puigdemont!", aquest cop, amb la data de l'any 2021.

Ciudadanos ya casi no existe puigdemont Cartel Canadell / @jcanadellb

Les dues imatges contraposades per Canadell / @jcanadellb

El diputat ha compartit aquesta publicació en el seu perfil de Twitter, sense acompanyar-la de cap missatge, simplement ha mencionat a Arrimadas i ha afegit l'etiqueta #Inesssss

No és la primera vegada que Canadell fa ús d'aquesta etiqueta, com si volgués cridar la líder de Ciutadans. Ahir mateix la va utilitzar per fer referència a un article publicat a El Nacional on es comenta la possible dimissió d'Arrimades del seu càrrec

TWEET canadell noticia elnacional @jcanadellb@jcanadellb

 

Un fundador de Cs demana el cap d'Arrimadas

I és que Arrimadas cada cop està més sola. En el duríssim article El Confidencial, "Partit inútil, no fiable i necessari", un dels fundadors del partit taronja, Francesc de Carreras, ha dit que Ciutadans continua en "caiguda lliure"

Al text, literalment demana el cap de la presidenta de la formació. "Ciutadans ha quedat aquesta setmana com un partit d'amateurs de la política, com un partit no fiable, i les responsabilitats han de ser assumides per la mateixa Arrimadas, com va fer Rivera després del 10 de novembre de 2019", carrega Carreras.

Mesos abans de la dimissió de Rivera, aquell mateix 2019, de Carreras va estripar el carnet del partit per discrepàncies en els pactes postelectorals. Francesc de Carreras, catedràtic de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma de Barcelona, va ser un dels creadors de Ciutadans amb la intenció de crear un espai de centre no nacionalista. Però les decepcions amb la gestió primer de Rivera i ara d'Arrimadas l'han convertit en un dels actors més crítics amb el partit.

 

Imatge principal, Joan Candell / ACN