A dos dies de la celebració del comitè executiu de Ciutadans del pròxim dilluns, la presidenta de la formació, Inés Arrimadas no descarta dimitir del càrrec. El fracàs de la moció de censura contra el PP a Múrcia ha deixat palesa la crisi del partit i, tal com ha explicat el diari La Razón, és possible que Arrimadas hagi de pagar el preu més alt. 

Arrimadas es troba sola, sense autoritat ni suport per coordinar la direcció del partit, segons La Razón, pràcticament només pot comptar amb el seu grup parlamentari al Congrés. És en aquest context en el qual no es descarta cap escenari de cara a la convocatòria del Comitè, fins i tot la seva sortida de la presidència. 

Es reuneixen per la pressió dels barons

Cal tenir en compte que aquesta reunió no estava prevista inicialment, sinó que es va convocar arran de les pressions de diversos importants dirigents del partit. Aquests són el vicepresident de la Junta d'Andalusia, Juan Marín; la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís; el portaveu de Ciutadans a les Corts Valencianes, Toni Cantó; i la ja exconsellera de Cultura i Turisme de la Comunitat de Madrid, Marta Rivera

És més, Villacís va assegurar que en aquests moments és "més necessària que mai la convocatòria d'un Comitè Executiu".  "Ciutadans mai ha tingut por de retre comptes, ni al debat, ni a les explicacions. Així ha estat sempre, i així ha de continuar sent", va explicar a Twitter. En els mateixos termes es va expressar Toni Cantó, segons ell la trobada "estava trigant" a ser celebrada.

Per la seva banda Marta Rivera, a la qual la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso va destituir del seu càrrec, va sol·licitar la convocatòria "immediata" de la reunió perquè Arrimadas s'adonés "del que va passar a la regió". "Tot el que ha passat és d'una gravetat extrema i cal que s'ofereixin explicacions", va afegir. 

Edmundo Bal dona suport a arrimadas

Per contra, el diputat de Cs al Congrés, Edmundo Bal sí que va donar suport Arrimadas i va acusar el PP d'"haver comprat tres boques amb diners, càrrecs i poder". "Ningú pot tenir el més mínim dubte que s'han venut, el PP ha comprat el seu silenci". Bal, en ser preguntat ahir durant una compareixença sobre si el vicesecretari general segon, Carlos Cuadrado, hauria de dimitir del seu càrrec per haver estat el presumpte artífex de la jugada per desbancar el PP, va assegurar que no hi ha un responsable polític en la direcció per no haver anticipat la maniobra que ha deixat en suspens la moció de censura. Tal com va recordar, els tres "trànsfugues" van signar la moció de censura i, per tant, no era possible preveure que se saltessin el seu compromís. 

D'altra banda, l'article de La Razón defensa que el PSOE considera que si el moviment dels populars ha tingut èxit, té a veure amb el fet que Arrimadas no controla el seu partit.

 

Imatge principal, Inés Arrimadas, EFE