A l'ampliació de l'aeroport del Prat no li manquen veus a favor. Joan Canadell, diputat de Junts al Parlament, s'ha sumat a l'eufòria generalitzada per l'acord al qual van arribar el dilluns el Govern i l'Estat espanyol per fer de Barcelona un aeroport intercontinental.

Concretament, Canadell ha celebrat a les xarxes que els aeroports de Reus i Girona estiguin integrats al sistema aeroportuari. Un fet que esdevé "una estructura d'Estat imprescindible pel futur Estat català".

TUIT joan canadell cambra comerç aeroport prat

El diputat de Junts ha remarcat que la connexió amb la xarxa ferroviària d'alta velocitat de Reus i Girona ha estat "una reivindicació del Consell General de Cambres de Catalunya i de la Cambra de Comerç de Barcelona dels darrers anys", organismes dels quals ha estat president fins aquest any. De fet, l'actual presidenta, Mònica Roca, ha valorat positivament l'acord entre els governs català i espanyol.

Tot i això, Roca ha advertit que cal "veure la lletra petita", alhora que ha apuntat com a condició necessària que el projecte mediambiental sigui "correcte". "Trobem molt positiu que ho hagi de valorar la Comissió Europea perquè dona seguretat que el projecte està fet amb les compensacions mediambientals que toquen", ha comentat en una entrevista a l'ACN. La presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona ha insistit que continua reivindicant que la gestió de l'aeroport recaigui en mans de la Generalitat.

Gavà aplaudeix l'acord

Canadell no ha estat l'únic que ha celebrat l'ampliació del Prat. El president espanyol, Pedro Sánchez, ha tret pit davant el rei Felip VI de l'acord que han assolit els dos executius i ha defensat que el projecte de l'aeroport reimpulsarà Catalunya. Per una altra banda, la vicepresidenta tercera de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha assegurat que l'ampliació complirà les obligacions mediambientals.

L'alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, també ha aplaudit l'acord entre la Generalitat i l'Estat espanyol per ampliar l'aeroport, i n'ha destacat que blindi l'ús de pistes segregades. "Aquesta era una exigència ineludible i l'hem aconseguit", ha aplaudit Badia en un comunicat. L'exalcaldessa de la localitat, Raquel Sánchez, va ser una de les protagonistes en les negociacions i aquest dimarts ha avançat que el projecte serà una realitat el 2030.

Foment i Pimec, a favor

Foment del Treball s'ha sumat a la celebració de l'acord al qual van arribar el Govern i l'executiu espanyol aquest dilluns, després de mesos de negociacions i pressió per part d'Aena. "És una gran proposta per Barcelona perquè dona visibilitat mundial. Qui no té un aeroport de primera magnitud no juga a la Champions League europea i mundial", ha dit el secretari general adjunt de Foment del Treball, Salvador Guillermo en declaracions a l'ACN.

Una altra de les organitzacions que han vist amb bons ulls l'ampliació del Prat és Pimec. El secretari general de la patronal, Josep Ginesta, creu que es tracta d'una bona notícia perquè s'activarà una inversió de 1.700 milions d'euros, tot i que reconeix que encara veu el got "mig ple". "No hi ha un acord ferm sobre el Prat, però sí un inici del diàleg", ha comentat en una roda de premsa telemàtica celebrada aquest dimarts.

 

Imatge principal: Joan Canadell, diputat de Junts al Parlament / ACN