Després de la primera trobada de la comissió bilateral i amb la reunió de la taula de diàleg a l'horitzó el president Pere Aragonès ha declarat sobre el diàleg amb l'Estat espanyol que: "Ningú va dir que això seria fàcil". Aragonès ha celebrat que la comissió bilateral es reunís de nou després d'anys en suspensió, però també ha lamentat que la reunió d'ahir  "va ser insuficient". 

Malgrat el regust amarg de la trobada de la comissió bilateral, Aragonès s'ha mostrat optimista i ha insistit que el Govern es presenta a la negociació amb l'Estat amb "la màxima ambició". La bona voluntat anirà acompanyada d'exigència, ja que el president ha deixat clar que les competències que es tracten a la comissió bilateral no seran una "moneda de canvi" en abordar el conflicte a Catalunya. "Serem altament exigents i per això diferenciem dos espais de negociació, un pel conflicte polític i un altre per les competències", ha exposat, fent referència a la taula de diàleg i la comissió bilateral respectivament. 

Respecte al diàleg amb el govern espanyol per abordar el conflicte a Catalunya Aragonès ha tornat a fer una crida per sumar els màxims suports possibles. El president ha recordat que: "La mesa de negociació no fa renunciar a ningú a altres posicions". També ha reconegut que el Govern s'encamina cap a una negociació complexa, segons ell, "perquè és la més ambiciosa i necessitem tots els suports". 

La màxima dels criteris tècnics

Durant la seva compareixença Pere Aragonès també ha parlat sobre el polèmic acord per ampliar l’aeroport de El Prat. El president ha insistit que la protecció del medi ambient serà un aspecte fonamental en aquest projecte. Segons Aragonès, tota ampliació de l'aeroport estarà sotmesa a una "avaluació ambiental serà de caràcter tècnic, per tant, confiança absoluta en els tècnics". 

"Creiem que si aquest aeroport s'estigués gestionant des de Catalunya, el debat seria diferent", ha assegurat Aragonès, qui ha acusat l'Estat espanyol de construir infraestructures "amb criteris ideològics". En canvi, Aragonès ha insistit que: "Nosaltres ho farem amb criteris tècnics". La prevalença asèptica dels criteris purament tècnics per la bona gestió econòmica i ambiental ha estat la pedra angular del discurs del president sobre el futur de l'aeroport. 

Noves franges de vacunació

El president ha estat l'encarregat d'anunciar l'obertura de noves franges de vacunació per als joves d'entre 12 i 15 anys. A partir de demà, els joves compresos en aquesta franja d'edat podran sol·licitar una cita per vacunar-se. Es tracta d'un col·lectiu que formen aproximadament uns 300.000 joves. 

 

L'objectiu de la nova mesura és immunitzar als més joves "pensant també en els centres formatius a partir del setembre", segons el president. "Hem de començar el curs amb la immunitat més gran als centres educatius", ha manifestat.

 

Imatge principal: Pere Aragonès, president de Catalunya, durant la compareixença per valorar el final del curs polític abans de les vacances / ACN