La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha donat per bones les explicacions del conseller de l'Interior, Miquel Buch, sobre que els Mossos van garantir tant l'ordre públic com el dret de manifestació. Calvo ha dit que després dels requeriments han garantit "com correspon" la seguretat i l'actuació dels Mossos i ha retret a l'oposició –PP i Cs- que "això no els serveixi de res i ho menystinguin".

"Haurien d'ajudar a la tranquil·litat que és el que els demana Sánchez: lleialtat i cooperació", ha dit des dels passadissos del Congrés. Sobre el 155, ha insistit que no està sobre la taula i que és una "mesura excepcional" que s'ha d'aplicar si hi ha "vulneració de la Constitució en fets jurídics".

La vicepresidenta ha fet aquestes declaracions minuts després de la intervenció del president, Pedro Sánchez, durant el ple monogràfic de Catalunya. Sánchez ha mantingut l'advertència que enviarà "efectius suficients" a Catalunya si els Mossos no garanteixen la seguretat. Un missatge que ha descafeïnat la vicepresidenta donant per bones les explicacions de Buch sobre el paper dels Mossos. 

Calvo també ha demanat als líders de Cs i Casado que deixin de pressionar el govern espanyol per aplicar el 155 i ha dit que la seva aplicació no ha resolt la situació a Catalunya. "Les mesures excepcionals ens han portat a una situació que té a veure amb la convivència, que no es resol amb mesures extremes sinó amb política quotidiana a la que sembla que el PP i Cs no estan disposats", ha criticat.

La número 2 del govern espanyol ha demanat a Rivera que "no li doni lliçons" sobre el 155 i ha recordat que, quan eren a l'oposició, van ser els principals aliats del govern de Rajoy per aplicar el 155. Ara, demana que facin el mateix i siguin "lleials" al govern espanyol. 

La vicepresidenta també ha dit que és "oportuníssim" que el president espanyol hagi comparat durant el seu discurs l'independentisme i el Brexit, del que ha dit que ha estat un "veritable desastre" per al Regne Unit.