El reguitzell d'informacions que s'han anat coneixent en els últims dies sobre el cas Koldo, en referència a qui era assessor de l'exministre José Luís Ábalos, han provocat indignació arreu de l'Estat, també al Govern de la Generalitat. Aquest dimarts, preguntada per aquest cas de corrupció, la portaveu de l'Executiu, Patrícia Plaja, ha titllat de "gravíssimes" totes les informacions que envolten el cas Koldo i els vincles entre l'exassessor d'Ábalos amb una suposada trama de cobrament de comissions per la compra de mascaretes en els moments més durs de la pandèmia de la covid-19. En aquest sentit, com han fet tots els partits, inclosos el PSOE que ha pres la iniciativa i ha mostrat la seva voluntat d'obrir una comissió d'investigació al Congrés al respecte, ha demanat "anar fins al final" per poder "conèixer els responsables i les males praxis que han existit" en el marc del cas Koldo. 

No demanen a Illa que comparegui davant el Congrés 

"Cal activar tots els mecanismes per posar llum verd en un tema tan greu, especialment colpidor en una pandèmia que va deixar tantes víctimes mortals”, ha insistit Plaja, que, això sí, no s'ha volgut posicionar a l'hora de demanar que l'exministre de Sanitat i líder del PSC, partit que avui ha arribat a un acord amb el Govern de la Generalitat, Salvador Illa comparegui al Congrés o al Senat: "És important que es coneguin tots els detalls, però tothom sabrà el que ha de fer”, ha resolt. Ahir dilluns, des d'ERC van assegurar que no descartaven cap de les opcions per poder esclarir el cas Koldo, tampoc demanar una compareixença d'Illa en aquesta eventual comissió al Congrés. Des que es van conèixer aquestes informacions, el PP ha anat llençant sospites sobre l'exministre de Sanitat però també cap a Pedro Sánchez o Francina Armengol. 

Per la seva part, el mateix Salvador Illapreguntat per aquesta qüestió ha assegurat que cal ser "implacables contra la corrupció" i ha demanat "arribar fins al final amb transparència absoluta" en aquesta causa judicial. El líder del PSC ha condemnat aquests fets: "Costa entendre que en circumstàncies tan difícils hi hagi qui se n'hagi aprofitat personalment, però aquest exemple odiós d'algunes persones no em canviarà la imatge general que vaig viure durant la pandèmia, que són servidors públics que ho van donar tot". Respecte a les peticions de compareixença, Illa ha assegurat que no té "cap inconvenient" en cas que se'l citi "de donar totes les explicacions que calgui". En la mateixa línia ha tret pit d'haver estat transparent durant el seu pas pel ministeri 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!