Koldo García, ex mà dreta de l'extitular de Transports del govern espanyol José Luis Ábalos, va viure en un pis de l'exministre durant els anys en els quals l'exassessor va cobrar comissions dels contractes manipulats per les mascaretes. Segons informa El Español, Koldo García va residir en un pis d'Ábalos durant tres anys, fins a l'any 2023, en una de les seves propietats al barri de La Latina, a Madrid. 

Segons la documentació que consta al Registre de la Propietat, Ábalos posseeix el 50% de l'apartament de 33 metres quadrats útils, juntament amb la seva exdona Carolina Perles. L'habitatge consta de menjador, dos dormitoris, cuina i un lavabo. A més, l'escriptura de la casa va ser autoritzada un 14 de gener del 2010. Segons els veïns del bloc que esmenta el mitjà citat, Koldo, durant els anys que hi va viure, mantenia un "comportament normal, com qualsevol veí". "Va estar aquí tres anys i escaig vivint, o quatre", asseguren. Aquests anys, precisament, coincideixen amb els de la pandèmia de la covid-19, en els quals es van firmar els contractes milionaris que estan sent investigats per la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil. 

Koldo va aparèixer al pis fa menys d'un mes

Els veïns també assenyalen que inicialment venia com a "guardaespatlles d'Ábalos" i expliquen una anècdota: fa menys d'un mes van veure Koldo entrar de nou a l'apartament per "portar unes caixes". Abans que Ábalos fos ministre, va passar diverses etapes de la seva vida en aquest pis. "Després va deixar el pis a Koldo", expliquen. Malgrat tot, Ábalos va subratllar en una entrevista a La Sexta que té el mateix pis a València des de l'any 87. "Els veïns s'estranyen que sigui vivint allà", va dir textualment Ábalos, que no va esmentar aquest pis a Madrid. De fet, fins i tot va assegurar que a Madrid hi vivia de lloguer. 

En tot cas, és un nou element que indica que Ábalos i Koldo eren dues persones pròximes. Un exemple més és que Koldo era l'únic dels assessors que tenia despatx en una posició singular i privilegiada a la seva planta del ministeri. De fet, només s'hi podia accedir a través del despatx del mateix ministre, apartat de la resta de càrrecs de confiança. 

Amb tot, l'executiva del PSOE ha demanat a l'exministre que deixi l'acta de diputat en les pròximes 24 hores, malgrat que l'extitular de Transports asseguri que, a hores d'ara, no té cap responsabilitat sobre aquest cas. "No estic investigat, ni imputat. Si ara mateix fos ministre, ja hauria dimitit", va dir Ábalos.