"Investigarem els fets". El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha estat contundent amb els àudios que s'han conegut aquest dimecres sobre l'ús de canals de comunicació paral·lels durant l'1-O per part de la policia espanyola.

En una entrevista al programa El Matí de Catalunya Ràdio, el conseller Buch ha assegurat que el Govern investigarà els fets després que ahir el jutge tirés pel dret i decidís arxivar 51 denúncies de lesionats de l'1-O a Barcelona.

miquel buch efe
El conseller d'Interior, Miquel Buch / EFE

Buch ha dit que espera el "Cos Nacional de Policia hagi obert un expedient" a l'agressor del fotoperiodista Jordi Borràs sobre l'atac feixista d'aquest dilluns per part d'un membre del cos policial. "En menys de 24 hores aquest fet va ser investigat, expedientat i es va posar en mans de la justícia".

Crida Nacional

El conseller ha explicat que ha sol·licitat una entrevista amb el ministre d'Interior espanyol, Fernando Grande-Marlaska, i que ara espera una resposta.

"La voluntat és unir, recuperar l'esperit 1-O", ha apuntat sobre el moviment del president Carles Puigdemont, Crida Nacional per la República. Una iniciativa que "no és un nou partit", motiu pel qual, per tant, "amb la gent que suma m'hi trobaran sempre".

Noves convocatòries

Buch ha anunciat la previsió de tres noves convocatòries dels Mossos d'Esquadra de 500 agents cada any. "La planificació de noves convocatòries de Mossos ha de ser a llarg termini".

"L'aplicació del 155 ha significat la pèrdua de l'autogovern, el control financer, el control dels serveis i del Parlament", ha conclòs el conseller.