La cap de llista de JxCat, Laura Borràs, ha confirmat via Twitter que aquest dimarts ha visitat el raper lleidatà Pablo Hasél a la presó de Ponent, on va ingressar el passat 16 de febrer després de ser detingut pels Mossos a la Universitat de Lleida en complir-se el termini que tenia per anar-hi voluntàriament.

"Sortim d’una llarga i profitosa conversa amb Pablo Hasél a la presó de Ponent on hem conversat de política, d’antirepressió i dels que fan de crossa al Règim del 78. És un altre pres polític de la (in)justícia espanyola convençut de la necessitat d’internacionalitzar la repressió", ha afirmat.

Amb aquesta visita, Borràs és la primera dirigent política independentista en visitar l'artista, tot i que aquest ha rebut el suport també d'ERC, la CUP i els comuns. A Madrid, el líder del grup d'Unidas Podemos, Jaume Asens, ja va anunciar que la formació havia demanat l'indult per a ell, a més d'iniciar la reforma del Codi Penal perquè cap altra persona es vegi empresonada per temes similars.

El terratrèmol de l'empresonament

L'empresonament de Hasél ha causat un autèntic terratrèmol polític, social i policial a l'Estat i, sobretot, a Catalunya. Dies i dies de protestes van acabar amb aldarulls, més d'un centenar de detinguts i la mutilació d'un ull d'una jove per part de la Brigada Mòbil dels Mossos

Precisament l'actuació de la policia catalana en aquesta mena de situacions ha centrat en els darrers dies les negociacions entre ERC i la CUP. La mateixa cap de llista dels anticapitalistes, Dolors Sabater, va anunciar un acord amb els republicans que es basava, entre d'altres coses, en la moratòria de les bales de foam.

La darrera protesta de magnitud a la capital catalana va provocar que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, mostrés el seu suport a la Guàrdia Urbana, després que uns manifestants intentessin incendiar un furgó amb un agent dins. Tant Colau com el conseller d'Interior, Miquel Sàmper (JxCat), van exhibir ahir mateix unitat davant la "violència" de les protestes després de reunir-se amb el vicepresident Pere Aragonès.