La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha convidat aquest divendres al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a reflexionar sobre el fet que ell pot visitar Amer (Selva), però el president a l'exili, Carles Puigdemont, "no pot trepitjar" la seva localitat natal.

Ho ha dit en declaracions a la premsa a Les Garrigues preguntada pels periodistes sobre la visita de Sánchez aquest divendres a la farmacèutica Hipra a Amer, on unes 15 persones amb estelades han esbroncat Sánchez a la seva arribada a la multinacional, des de fora del perímetre de seguretat.

 

"El president Pedro Sánchez visita Amer, visita Girona. Li convidem a reflexionar sobre el fet que ell, sent un representant electe de la ciutadania, pugui desplaçar-se sense cap problema, mentre que altres representants electes, com és el cas del president Carles Puigdemont no pugui fer-ho", ha afirmat Borràs en l'acte de col·locació de la primera pedra del futur arxiu comarcal de Les Garrigues.

"El president Puigdemont, fill d'Amer, pot moure's per tot Europa i no pot posar els peus a Catalunya, al seu poble natal", ha afegit Borràs. I ha insistit que "hi ha persones que a l'exercici de la responsabilitat que li han conferit els ciutadans poden visitar i desplaçar-se per allà on creuen convenient i altres que no poden fer-ho i també són representants dels ciutadans".

laura borràs garrigues - acn

Borràs, a l'acte de col·locació de la primera pedra del futur arxiu comarcal de Les Garrigues / Foto: ACN

Investidura

Preguntada sobre quan té previst activar la investidura del Govern, ha afirmat que tan aviat com tingui constància "que les negociacions poden avançar d'una manera que facilitin que es produeixi una investidura completa" es reiniciarà la ronda de contactes, per veure en quin moment són madures les negociacions. Des del seu punt de vista, els partits estan fent un treball "que és important que es faci ben fet, posant les bases del govern fort que necessita el país".

En aquest context, ha agregat: "Donem temps perquè aquesta feina pugui fer-se amb la solvència que serà necessària per resoldre totes les dificultats que vindran, estem segurs, en uns temps tan difícils com els que ens està tocant viure".

Sobre aquest posicionament es va pronunciar ahir el candidat socialista, Salvador Illa, que va instar Borrás a convocar la ronda de consultes apel·lant a la "urgència" perquè es formi el nou Govern. Illa, a més, va insistir que vol presentar-se a la investidura.