L'advocat Jaume Alonso Cuevillas ha presentat una denúncia en nom de la candidata de JuntsxCAT, Laura Borràs, contra el ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, per haver donat ordres "il·legals" al cònsol d'Espanya a Escòcia, per actuar contra els parlamentaris catalans i contra institucions escoceses.

Segons la denúncia, Borrell hauria ordenat impedir una visita d'una delegació de tots els partits del Parlament català al Parlament escocès. També hauria impedit una visita de la Cambra de Comerç d'Edimburg a Barcelona, i una altra d'empresaris catalans a Escòcia. Finalment, hauria demanat "vigilar" el Partit Nacionalista Basc.

"Presentada ja la denúncia contra el ministre Borrell. Ara la Fiscalia pot demostrar amb fets la seva independència respecte el Gobierno de Pedro Sánchez", ha indicat Cuevillas. 

"Hem denunciat Josep Borrell a partir de les declaracions fetes pel fins ara cònsol a Edimburg sobre fets molt greus que demostren el joc brut de l’Estat. En una democràcia pleníssima la Fiscalia ho investigaria d’ofici. Ara té una oportunitat de demostrar la seva imparcialitat", ha indicat Laura Borràs.