La presidenta de Junts i del Parlament, Laura Borràs, ha demanat "unitat" dins de la formació i ha negat l'existència dels "vots de càstig" cap a determinats membres de la direcció del partit. En una entrevista amb Efe, Borràs s'ha referit a les votacions de la nova cúpula de Junts en el congrés que la formació va celebrar el passat 4 de juny, on la presidenta del Parlament va obtenir 1.776 vots com a presidenta del partit, en substitució de Carles Puigdemont, mentre que Jordi Turull 1.854 com a secretari general. Perfils propers a Borràs, com Aurora Madaula van lamentar un vot de càstig contra els candidats octubristes, corrent més pròxima a Borràs, per "no tancar la carpeta de la independència". La presidenta del Parlament ara ha negat que hi hagi cap "competició" entre diferents sectors del partit. Borràs ho ha argumentat així: "Precisament perquè és una aposta conjunta i una candidatura unitària, no s'entenen aquests discursos de vot de càstig o competició. Això s'hauria pogut produir si hi hagués hagut més d'una llista".

Tot i negar l'existència d'enfrontaments entre membres de la direcció de Junts, Borràs ha sigut molt contundent contra aquells que generen polèmica. "Si hi ha gent que té mala fe, el que recomano és que vagin a altres llocs, no que continuïn a Junts", ha afirmat. En aquest sentit, ha fet una crida a unir forces internament: "Des del moment en què decidim anar amb una candidatura unitària, no hi ha competició. Estem junts, ens diem Junts i volen avançar junts cap als nostres objectius". En lloc de parlar de sectors o divisions internes en el partit, ha assegurat ser partidària de "treballar per eixamplar i enfortir" el projecte, "no per empetitir-lo i debilitar-lo".

La presidenta de Junts també ha volgut deslliurar-se de l'etiqueta de postconvergents que molts atribueixen a la seva formació. Ha afirmat que tenen "molta gent" que ve de Convergència, com també gent que ve d'Unió, del PDECat, del PSC, d'ICV, d'ERC o de "no militar mai" a cap partit polític. "Ens diem Junts perquè venim de llocs diferents i ens trobem", ha reblat. Per Borràs, estar "permanentment ressuscitant" a CiU és apel·lar a un partit que "ja no forma part de l'escenari polític català" i defineix això com "un exercici absolutament inútil". La presidenta ha refusat etiquetar a Junts com "neoconvergent" o "postconvergent" i ha preferit definir-lo com simplement "independentista", encara que ha avalat l'etiqueta de "puigdemontista", perquè, segons el seu parer, "sempre serà el president fundador de Junts per Catalunya".

Cal recordar que fa pocs dies, concretament el 19 de juny, van entrar a robar a casa de Borràs. A través d’una piulada, va detallar que les persones que van entrar a casa seva “només" es van endur "documents personals”. La presidenta del Parlament va informar que presentaria una denúncia sobre aquest robatori davant dels Mossos d’Esquadra, i va aprofitar per agrair “la professionalitat del servei d’escortes, els agents de la comissaria i de la policia científica” que van actuar davant d’aquest “atac a la privacitat”. Com no podia ser d'altra manera, aquest robatori va provocar reaccions dins l'entorn de la presidenta de la cambra catalana, així com en el moviment independentista en general. Un dels que es va pronunciar va ser el secretari general de JxCat, Jordi Turull, el seu principal company de files. L'exconseller i secretari general de Junts va traslladar-li "molts ànims" i també va voler desitjar-li "tot l'escalf i suport" per a ella i la seva família.