La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha patit un robatori. Així ho ha informat aquest diumenge al seu compte de Twitter. A través d’una piulada, ha detallat que les persones que han entrat a casa seva “només s’han endut documents personals”. La també presidenta de Junts per Catalunya informa que ja ha presentat una denúncia sobre aquest robatori davant dels Mossos d’Esquadra, i ha aprofitat per agrair “la professionalitat del servei d’escortes, els agents de la comissaria i de la policia científica” que estan actuant davant d’aquest “atac a la meva privacitat”. Com no podia ser d'altra manera, aquest robatori ja ha provocat reaccions dins l'entorn de la presidenta de la cambra catalana, així com en el moviment independentista en general. Un dels que s'ha pronunciat ha estat el secretari general de JxCat, Jordi Turull, el seu principal company de files. L'exconseller i ex-pres polític ha traslladat "molts ànims" a Borràs, i també ha volgut traslladar-li "tot l'escalf i suport" per a ella i la seva família. 

Aquest robatori recorda a l'atac que va patir l'advocat Gonzalo Boye a Madrid el gener de l'any 2020. Uns desconeguts van entrar al seu despatx de la capital espanyola i el lletrat de Borràs, Carles Puigdemont i Quim Torra va denunciar els fets davant la policia espanyola. Agents de la policia científica del CNP es van dirigir fins aquest despatx del carrer Pilar de Zaragoza per investigar el cas. "Han entrat al nostre despatx durant la nit", va explicar el lletrat, que va assegurar que s'ho havien trobat "tot regirat". De les seves paraules es deduïa que encara no li havien robat res i que l'empresa de seguretat va informar que no hi havia "indicis d'intrusió". Boye és molt clar davant d'aquesta acció: "Si es pensen que ens intimidaran, ho tenen clar". El lletrat va mostrar les destrosses que van fer els assaltants en material informàtic, concretament del servidor. Els lladres, va dir, no es van emportar els ordinadors, "però sembla que els interessava el nostre servidor", explica. També van regirar a consciència calaixos i armaris on el lletrat hi tenia documentació.

La notícia arriba menys d’un mes després que transcendís un missatge de veu que la presidenta del Parlament va enviar a Roger Espar, un funcionari de l’Institut de les Lletres Catalanes (ILC) en el qual Borràs s’oferia a pagar una factura a Isaías Herrero, amic seu, sobre l’encàrrec d’una web a l’ILC; quan ella ja no era directora de la institució i ocupava el càrrec de consellera de Cultura. El missatge deia el següent: “Escolta, soc la Laura, que m’escriu l’Isaías, em diu que no se li va pagar la factura de desembre. Bueno, hi ha un tema de servidors que em diu que ells ho podran pagar en aquest mes; jo tinc por que no hi hagi el portal en aquest blog. Jo li he dit que si convé ja li pagaré jo, però que necessito saber que no (…) sense donar-nos informació. Agilitza si us plau, amb el CETTI, que passin el pressupost per fer l’adaptació del portal (...) Després hi havia el tema pendent de la contractació d’aquest any, no sé si ho has pogut fer o no”.